Ook Skype komt met nutteloze social media-functies

Auteur: , Geen reacties
Skype logo

Schoenmaker, blijf bij je leest...

Microsoft’s Skype-app gaat helemaal op de schop, zo laat het bedrijf via een blogpost weten.. De bel-app gaat met een aantal nieuwe functies de directe concurrentie aan met onder andere Facebook Messenger, Snapchat en WhatsApp.

Skype gaat zich meer richten op interactie en chatten. Zo wordt het makkelijker gemaakt om je vrienden foto’s te sturen en zijn ook emoji’s helemaal in de app geïntegreerd. Daarnaast kun je tijdens een tergend videogesprek de conversatie opleuken met emoji’s en gekke filters.

Lowlights
Ook introduceert Skype een regelrechte Snapchat-ripoff genaamd Highlights. Op dit aparte tabblad kunnen gebruikers foto’s en video’s plaatsen die na een dag weer verdwijnen. Na Instragram Stories krijgen we nog meer ‘sociale’ deelmogelijkheden waar we helemaal niet om hebben gevraagd.

Amritansh Raghav, hoge pief bij Skype, legt tegenover NU.nl uit waarom zijn team deze weg in is geslagen: “We hebben prioriteit gegeven aan functies die onze gebruikers het liefst willen.” Hij blijft wazig over de overduidelijke inspiratiebron van deze functies. Tevens zegt iets me dat de testgroep van Skype het team naar de mond praatte voor een gratis Skype-petje en een cadeaubon voor Starbucks; Wie zit er nou op nóg een foto-deel-app te wachten?

De vernieuwde Skype-app wordt nu langzaam uitgerold voor Android. Na een aantal weken zullen ook iOS-gebruikers aan de slag kunnen met Skype’s revolutionaire functies. In de herfst zal de desktop-app aangepast worden.

Het Amerikaanse miljardenbedrijf gaat overigens de laatste tijd wel vaker de concurrentie aan met gevestigde toppers. Zo werd de toppositie van Twitch recentelijk betwist door Microsoft Beam.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).