Ook Sony mengt zich in strijd om internettelevisie

Sony streaming
Sony heeft een overeenkomst getekend met het Amerikaanse mediaconcern Viacom, welke zenders als MTV, Comedy Central en Nickelodeon onder haar hoeden heeft.

Sony wil het hiermee mogelijk maken om televisie aan te bieden via een internetverbinding. Zenders en programma’s kunnen dan gestreamd worden op apparaten van Sony, zoals de Playstations, Bravia-tv’s, smartphones en tablets. De elektronicagigant hoopt hierdoor uiteraard de vraag naar haar apparaten te vergroten.

Grote bedrijven als Intel en Google zijn momenteel ook bezig om een streaming tv-dienst op te zetten. Het grote verschil met Sony: beide hebben nog geen overeenkomsten met grote mediapartijen getekend. Sony is daarom de eerste die een belangrijke stap zet richting internettelevisie. Verder wordt er door anonieme bronnen gemeld dat Sony momenteel ook in gesprek is met Walt Disney, Time Warner en CBS. Alle zijn grote spelers op de televisiemarkt.

Sony is van plan de dienst begin volgend jaar te gaan lanceren. Of de streaming tv-dienst ook in Nederland beschikbaar zal zijn, is niet duidelijk. (via: The Wall Street Journal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *