Ook YouTube rolt livestream-functie uit

Auteur: , Geen reacties
YouTube Livestream

De mobiele app krijgt een nieuwe functionaliteit.

Na Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram en een hoop andere sociale media gaat ook YouTube livestreamen aanbieden. Eerder konden kanalen met minimaal 10.000 abonnees de functie al gebruiken. Nu de restrictie eraf is, kan iedereen met de mobiele app naar lieve lust livestreamen.

Livestreamen doe je simpelweg door op de knop naast de opnameknop te drukken. Je maakt een foto en bedenkt een titel, waarna je direct start met livestreamen. Vervolgens kun je live gevonden worden in de zoekresultaten, maar kom je bijvoorbeeld ook in de suggesties terecht.

De functionaliteiten zijn hetzelfde als bij de webversie. Kijkers kunnen live reageren en nadat je klaar bent met streamen, kun je de video direct uploaden naar je YouTube-kanaal.

De nieuwe functionaliteit van de mobiele app werd zonder aankondiging doorgevoerd en is nog niet voor iedere gebruiker beschikbaar. De update wordt op afstand doorgeschakeld en kan dus niet handmatig gedownload worden. Sta je te popelen om te livestreamen maar heb je de livestream-knop nog niet gekregen? Dan zul je of nog even moeten wachten, of je gebruikt één van de talloze andere apps om dat te doen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).