Op circuit Zandvoort komt een F1 eBattle

Auteur: , Geen reacties
Playseat F1 ebattle

Aanstaande dinsdag 15 augustus komt Formule 1 terug naar het circuit van Zandvoort, 10 simulatoren van Playseat zullen opgesteld staan op de starting grid!

Tijdens deze eenmalige Ziggo eBattle wordt er voor het eerst gespeeld met de game F1 2017, dat spel komt officieel pas uit op 25 augustus. Boegbeeld van de Ziggo eBattle F1, Robert Doornbos, licht toe: “Aangezien Formule 1 op dit moment een zomerstop heeft, biedt Ziggo de vele F1-liefhebbers een kans om tegen elkaar te strijden met een extra eBattle-finale op Zandvoort in het vooruitzicht. Tot zondag kunnen deelnemers zich kwalificeren voor de speciale eBattle F1.

Begin deze maand waren er ruim 20.000 rondetijden geklokt in de Ziggo eBattle F1 en daarmee is het een begrip in Nederland. Volgens eigen onderzoek van Ziggo heeft 26% van de Nederlanders gehoord van de Ziggo eBattle F1. Dat percentage is met 52% zelfs twee keer zo hoog onder Formule 1 fans. Via de eBattle kan iedereen een Formule 1 coureur worden in een spannende simulatierace. Het kwalificeren hiervoor kan bij de permanente Ziggo eBattle locatie op Hoog Catharijne.

Steeds meer games worden in competitief verband gespeeld en er zijn maar weinig games die zo dicht bij de werkelijkheid komen als de Formule 1-game. Jonge talenten trainen en spelen tegenwoordig op racesimulatoren om zich voor te bereiden en daarom hebben zij een voorsprong op het deelnemersveld. Richard Verschoor (2000) is een Nederlands autocoureur en lid van het Red Bull Junior Team. Hij werd kampioen in zowel het SMP- als het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Richard is het voorbeeld van de nieuwe generatie talentvolle coureurs. Hij zal op Zandvoort aanwezig zijn en mensen kunnen onder zijn bewind deelnemen aan deze bijzondere eBattle op een historische locatie. Mocht het ooit zover komen dat er weer Formule 1-races gaan plaatsvinden in Nederland, dan zullen toekomstige deelnemers met F1-game-ervaring, een grote voorsprong hebben. Vandaar dat we eBattle-deelnemers al even laten kennismaken met het echte asfalt“, aldus Mart Roumen, projectcoördinator Ziggo eBattle F1.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).