Op deze laptop kun je een eitje bakken! (letterlijk)

Electrolux
Wij hebben al vaak onze warme laptop belachelijk gemaakt met de sneer dat we er een eitje op kunnen bakken, maar deze laptop is daar bewust voor gemaakt.

De Electrolux Mobile Kitchen wordt namelijk bewust enorm heet, zodat je er je vlees op kunt garen. Dit is het ingenieuze idee van industrieel ontwerper Dragan Trenchevski, die het een laptop-achtige ‘cooking surface’ noemt.

Goed uitgedacht concept
Voorlopig gaat het hier om een concept, waar al heel wat aandacht aan is besteed. Zo bevat je kooklaptop eerst een snijplank als je hem opendoet, die daaronder een kookplaat verbergt. Deze plaat herkent de pan die je erop zet, zodat precies het juiste formaat verwarmd wordt. Dit bespaart energie, en voorkomt brandwonden.

Kooklaptop

De bovenkant van de Electrolux is een touchscreen laptop, waarop je bijvoorbeeld een kookvideo op kunt zetten, zodat je tegelijk mee kunt koken. Of bel je moeder via Skype om die lekkere soep van thuis exact na te maken.

Door WiFi– en Bluetoothondersteuning kun je ook buitenshuis in contact komen met de rest van de wereld, en een ingebouwde camera, speaker en microfoon zorgen ervoor dat je ook nog iets terug kunt zeggen.

Veelzijdig portfolio
Op zijn website heeft Dragan Trenchevski meer van zijn uitvindingen weggezet, die je allemaal hier kunt bekijken. Wij hopen vooral dat het scherm van deze kooklaptop tegen een spatje kan.

Electrolux

3 reacties

  1. een briljante uitvinding (not)
    Kampeert deze gozer in zijn tuin ofzo, weet je hoeveel stroom een laptop vreet laat staan een laptop met een inductie kookplaat erop gek

    • @apbb: Zal wel geen volledig functionele windows-laptop apparatuur in dit geval zitten, meer iets om mee op internet te gaan en recepten te zoeken oid.

      Ik vraag me echt wat je aan sommige industrieel designers hebt, dit slaat toch als een tang op een varken? Vast zo’n kerel die met een macbook in een vervallen appartement op een bananen kratje zit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *