Opgelet: malafide WhatsApp versie actief

Fake WhatsApp
Even goed opletten dus of je wel de goede versie aanklikt.

Ondanks dat WhatsApp op het gebied van innovatie af en toe nog wel eens blijft haken ten opzichte van haar concurrenten, kunnen we niet om ’s werelds meest gebruikte chat-applicatie heen. Deze ongekende populariteit is helaas ook voer voor kwaadwillenden, die hier een slaatje uit willen slaan. Gelukkig hebben we nog altijd oplettende Reddit-gebruikers in ons midden.

Een van die kwaadwillenden zijn de mensen achter het domein ‘шһатѕарр.com’. Deze site met tekens van het Cyrillische alfabet geeft gebruikers de valse hoop dat je WhatsApp via haar site in verschillende kleuren kunt installeren. Hoewel dit geen slechte zet zou zijn voor de officiële versie, moet het al alarmbellen bij je laten rinkelen dat deze vernieuwing niet eerder in het nieuws is geweest.

Nadat je ’ter verificatie’ deze pagina hebt gedeeld met je vrienden, meldt шһатѕарр dat de speciale kleuren alleen beschikbaar zijn via je desktop, waarna je wordt doorverwezen naar een extensie die in de officiële Chrome Web Store te vinden is.

De extensie heet BlackWhats en beschikt op dit moment meer dan 16.000 gebruikers volgens Chrome. Pas dus op wanneer je een apart mailtje in je inbox vindt waarin een vriend of collega meldt hoe geweldig hij de ‘nieuwe kleuren’ van WhatsApp vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *