Opgelet! Professionele racecarrière ligt voor het oprapen

Auteur: , 11 Reacties
Nissan

Even je PlayStation afstoffen en oefenen maar.

In navolging van eerdere successen start Nissan wederom in samenwerking met PlayStation een programma om gamers op te leiden tot professioneel coureur. Het lijkt enigszins op de traditionele Nissan PlayStation GT Academy, maar dit keer is het een nieuw officieel FIA-kampioenschap en uitgebreider dan ooit.

Via de game Gran Turismo Sport op de PlayStation 4 zal een racecompetitie worden gestart. Men moet meedoen aan de Gran Turismo Manufacturers Series Championship. Nissan pikt vervolgens een groepje winnaars. Ze kunnen een uitnodiging verwachten om het NISMO Festival op Fuji International Speedway in Japan te bezoeken. Om internationale gamers een gelijke kans te geven kiest Nissan winnaars uit onder meer Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Eenmaal aangekomen in Japan zal een wereldwijde finale worden gespeeld. De spelers krijgen elk een eigen Nissan/GT Academy coach toegewezen.

Dit jaar pakt Nissan extra uit, want Gran Turismo-spelers die een Nissan kiezen met de FIA Manufacturers Series, doen automatisch mee aan de Nissan GT Sport Cup. In juni, juli en augustus kiest Nissan telkens de 12 beste rijders uit. Ze worden vervolgens uitgenodigd voor een finalerace in de Blancpain GT Series Endurance Cup in september te Barcelona. Daarnaast wint de beste rijder van de maand een cursus in het Nissan Training Camp op het circuit van Silverstone in Engeland.

Als laatste zal er een finale plaatsvinden, de Europese PlayStation GT Sport-race. Hier namen 36 topgamers en 12 extra kandidaten (geselecteerd tijdens de Blancpain GT Series Endurance Cup-finale) het tegen elkaar op.11 reacties

Ze kunnen beter games als Assetto Corsa, rFactor (1 en/of 2), Race-series en nog wel een aantal te noemen games gebruiken. Dit zijn simulatieracegames die redelijk dicht bij de werkelijkheid zitten.
@e90320d208pk: AC is niet beter dan GT op PS4, andere spellen wel idd.
Niemand uit Afrika? Laat Sylvana dat maar niet horen…
@ikleesookoverautos: ik heb sylvana bij haar familie ondergebracht in diergaarde blijdorp.
@mikje90: dat is toch wel racialist
Is dit de snelste en beste manier?
De winnaar van 2008 is in 2011 en 2013 in de LMP2 in Lemans op het podum gekomen en heeft in 2014 1 race gewonnne in de SuperGT op een circuit in Thailand. Alles in Nissan dingen.

De 2010 winnaar heeft in 2012 een keertje Lemans mogen meedoen, maar hoorde in een press-release dat hij ontslagen was. Verder niks meer op wiki.

De winnaar van 2011 (Europa) zat in 2013 ook in die LMP2 auto (Nissan). Verder heeft ie 1 overwining in de GP3 gehad bij een aardig team, maar na 2 jaar GP3, inclusief 2 races in GP2, is ie door gegaan naar ene jaarjte Japans F3 en nu verder terug bij Nissas in de SuperGT.

2012: 1 keer Lemans voor Nissan en in 2015 Bathurst 12 uur gewonnen (in een Nissan) en Blancpain Endurance Series; in de GT Academy auto.

In 2014 is er nog een keer Americaan geweest die al racete en prompt de Amerikaanse versie won. Hij heeft 3 Nascar races gereden.

Alle andere winnaars hebben geeneens ene wiki pagina.

Conclusie: als je het voorelkaar krijgt om zoveel 1000 uur in je playstation te steken met je dure stuurtje en stoel en dan ook nog door die acedemy’s komt, heb je een kans dat je naast het rijden van een GT-R in een paydrivers competite ook nog een keertje lemans mee mag doen.
Maar tot op heden, is er nog een coureur gevonden die het heeft gemaakt. Toch wel jammer.

Overgens wens ik je ook succes met het vinden van een vriendinnetje als je 3 uur per dag op je stoeltje in je zweetsokken op je rukkamers rondjes zit te rijden op je playstation… of je moet een grote kast hebben om dat stoeltje op te bergen.

Ik zou mijn kaarten toch zetten op om die 3 uur te studeren (vak, studie, taal); geld te verdienen en evt klandestien wat te gaan racen. Als je echt zo goed bent, zie je t snel genoeg.
@gregorius: als je je stoeltje toch al hebt en een goeie vriendin die er ook met plezier in zit. Waarom niet een poging wagen om gratis en voor niks een Nissan over een circuit te sturen!
@gregorius: Spijker op z’n kop!
@gregorius: snelste, beste, slimste, wat maakt het uit. Als jij door een paar uurtjes per dag… als je vrouw al slaapt, of als ze gaat sporten of met der vriendinnen afspreekt wat leuke rondjes kan rijden, uitgenodigd bent, les krijgt, Le mans mag rijden, GT races mag rijden enz… zonder dat je geld in hoeft te leggen.?? Top toch!!

Je rijd tussen een shitload aan coureurs/paudrivers die misschien wel tonnen investeren om 1x Le mans te kunnen/mogen rijden!
@gregorius: Man wat maak je het weer realistisch. Jij bent af!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).