Opgelet: WhatsApp stopt ermee op deze platformen

WhatsApp beta
Maak jij geen gebruik van een populair besturingssysteem, dan ben je in 2018 waarschijnlijk een stuk minder goed bereikbaar.

Voordat Apple’s iOS en Google’s Android het smartphonelandschap gingen domineren, waren er nog enkele andere grote spelers op de markt. Nadat Nokia’s Symbian al vroeg haar eigen ondergang inzette, bleven BlackBerry en Windows Phone nog een tijdje in leven.

Aangezien ook deze 2 systemen niet meer in trek zijn bij consumenten, heeft WhatsApp geen behoefte meer om deze te voorzien van ondersteuning. Vanaf 2018 stopt WhatsApp dan ook met de chat-applicatie op Blackberry 10 en Windows Phone 8. Niet heel verrassend, want deze ondersteuning had halverwege 2017 al op moeten houden.

Waarschijnlijk waren er toen nog enkele boze reacties die de ontwikkelaars op andere gedachten brachten. In de meest recente WhatsApp-blog valt echter te lezen dat het doek definitief valt voor zowel Windows Phone 8 als BlackBerry 10.

Deze move van de door Zuckerberg opgekochte applicatie is met name vervelend voor BlackBerry, aangezien het bedrijf eerder nog aangaf dat het haar BB10 nog minstens 2 jaar zou ondersteunen. We vragen ons echter af of de drie verdwaalde gebruikers überhaupt nog zitten te wachten op contact met de buitenwereld.

3 reacties

 1. ‘We vragen ons echter af of de drie verdwaalde gebruikers überhaupt nog zitten te wachten op contact met de buitenwereld’

  ‘Apparata.nl is een Nederlandstalige NIEUWSsite’
  Tot zover dus het ‘nieuws’, het is gewoonweg de volgende Apple fanboy site, de opmerking is een mening, voegt niets toe aan het artikel en is beledigend voor die ‘die verdwaalde gebruikers’, dit is precies wat er gebeurt als een puisterige puber stukjes laat schrijven op een blog…nuff saif…

  Met vriendelijke groet,
  Een van die drie verdwaalde gebruikers…

  P.s. als je jezelf even in het onderwerp had verdiept wist je dat er nog altijd gewoon WhatsApp apps beschikbaar zijn voor os10 na 2018 van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *