Opgepast: dit bedrijf kan ook jouw iPhone kraken

Auteur: , 2 Reacties
Opgepast: dit bedrijf kan ook jouw iPhone kraken

Ja hoor, we hebben ze gevonden: deze Israëliërs gaan de FBI helpen om de versleuteling van de iPhone te kraken.

Het dagblad Yedioth Ahronoth meldt dat het gaat om Cellebrite, een bedrijf dat software levert om mobiele telefoons forensisch te kunnen onderzoeken. Zij gaan aan de slag met de telefoon een van de San Bernardino-schutters, omdat Apple ondanks de beslissingen van de Amerikaanse rechtbank weigerde in te breken op deze iPhone.

Cellebrite wilde geen commentaar geven op de berichtgeving, maar de link met de FBI is overduidelijk. De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben namelijk een exclusieve samenwerking met de Israëliërs, die software en hardware leveren die toestellen tot en met iOS 9 zou moeten kunnen kraken.

Of dat daadwerkelijk het geval is zal moeten blijken, maar zeker is wel dat Cellebrite wereldwijd inlichtingendiensten tot zijn klantenkring mag rekenen. Dat zal ongetwijfeld niet voor niets zijn, vrezen we…2 reacties

In het kraken van telefoons van bewezen terroristen zie ik geen enkel bezwaar.
Zeker als daarmee andere aanslagen kunnen worden voorkomen.

Ik neem aan het het boven water halen van die data toch nog wel iets meer werk vergt, dan een paar minuten werk. Dus ze zullen dit bedrijf niet zo snel inzetten voor de eerste de beste.
Dit lijkt mij prima, als een misdadiger zichzelf in een huis opsluit dan breken we de deur open maar laten we geen loper maken voor het geval dat hij ooit eens in een huis zit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).