Opnieuw hardware problemen voor Google Pixel

Zo ziet de Google Pixel er uit
De smartphone van de Amerikaanse zoekgigant is niet zonder fouten..

Via het supportforum van Google duiken er opnieuw berichten op over problemen met de Google Pixel. Dit keer gaat het om issues met de microfoon. De microfoon kan er zomaar mee stoppen zodat telefoongesprekken onmogelijk worden. Opmerkelijk genoeg blijft het mobiele apparaat wel audio opnemen bij het maken van een video.

Google is op de hoogte van het probleem en is met een reactie gekomen. Het gaat om een hardware issue en dus is het probleem niet met een update te fixen. Het advies is om het toestel om te ruilen voor een nieuw exemplaar. Google geeft toe dat ook vervangende toestellen problemen kunnen hebben, maar dit zou een issue zijn uit het verleden. Inmiddels moeten vervangende Pixels gewoon naar behoren functioneren.

We do believe this is a hardware issue. You are correct that software updates will not fix it.

We are taking additional steps to qualify refurbished phones to make sure they don’t have this mic problem. It’s possible that some replacement phones were not properly qualified before we understood this issue, but that’s no longer the case.

Also, we have been taking additional steps to reinforce the connection at time of manufacture on phones built since January. Phones manufactured in the last month should not have this problem. For phones manufactured before then, the incidence of the problem is <<1%. I know this thread makes it seem much more prevalent, but there is a selection bias at work here. Orrin – Pixel Community Manager

2 reacties

 1. ‘Ruil het maar om we zien je iver paar maanden wel weer verschijnen’

  Nou ben ik vrij anti Apple (vind hun beleid niet tof) maar dit hebben zij toch veel beter voor elkaar dan Google. Ook gezien hun reactie op voorgaande problemen met de Pixel.

  • @diablogt: De mensen doen het zichzelf aan …
   Vrijwel alle Nexus/Pixel toestellen hadden bijzonderheden.
   In het begin was dat te verenigen met de goedkope prijs maar al enige jaren betaal je de hoofdprijs voor een net niet top toestel met altijd hardware issues en rare keuzes (opslag oa).

   Nee, voor Android liefhebbers zijn er veel betere keuzes voor dat geld, en ook zelfs voor minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *