Opnieuw bergen klantgegevens van vreemdgangers online

Ashley Madison Impact Team
Eerder werd al een klein deel van de data online gezet, maar gisteren lekte een veel groter deel van de in totaal 9,7 GB aan gestolen gegevens.

Het is misschien wel de laatste plek waarvan je hoopt dat je gegevens worden gelekt: een datingsite voor vreemdgangers. ”Het leven is kort. Ga vreemd”, luidt de slogan van de site. Vorige maand werden de gegevens van 37 miljoen gebruikers gestolen en een deel werd op het deep web geplaatst door een groep die zich Impact Team noemt. Na te hebben bekendgemaakt de gegevens te hebben gestolen werd gesteld dat de eigenaar de site offline moest halen, maar deze heeft dit niet gedaan. E-mailadressen, wachtwoorden, creditcardtransacties en gebruikersprofielen liggen allemaal op straat.

Volgens de hackers staat de site vol met nepprofielen van vrouwen. Eerder schreven ze ook al dat gebruikers die hun account laten verwijderen in werkelijkheid onderdeel blijven van de database van Ashley Madison. De site ontkende deze aantijgingen.

Uit een analyse van CSO Online blijkt dat voor zo’n 15.000 accounts een e-mailadres werd gebruikt dat eindigt op .gov of .mil, de domeinextensies van respectievelijk de Amerikaanse overheid en het leger. Die E-mailadressen hoefden trouwens niet te worden geverifieerd, dus of dit ook daadwerkelijk politici en militairen zijn die de site gebruik(t)en is niet helemaal duidelijk.

Volgens eigenare Avid Life Media gaat het hier niet om ‘hacktivisme’, maar om een criminele daad. “Wij zullen niet stil blijven zitten en de dieven de kans geven om hun persoonlijke ideologie op burgers rond de hele wereld te forceren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *