Opnieuw ongeluk met zelfrijdende Google-auto

Google Self Driving Car
En weer gaat het mis.

Voor de twaalfde keer is een zelfrijdende auto uit het Google-experiment in botsing gekomen met een andere auto. Dat heeft medeoprichter Sergey Brin van Google donderdag toegegeven. En net als de andere elf keren was het de schuld van de ander. Volgens Google althans.

“Net als vorige week is er een auto achterop onze auto geklapt bij een stoplicht. Bij zeven of acht van de botsingen reed een andere auto tegen de onze aan. Slechts één keer heeft de auto van Google een ongeluk veroorzaakt, maar dat was de schuld van de bestuurders.

Google blijft ook volhouden dat de auto’s veilig zijn. Dat zouden tests aantonen. Gebruik van zelfsturende auto’s zou leiden tot minder ongelukken.

Tot nu toe hebben Google’s auto’s 2,7 miljoen kilometer afgelegd. 1,6 miljoen daarvan zijn door de computer gereden.

Nog geen reacties

  1. Geen zorgen. De test-auto vloot van Google zijn ca. 53 Lexus SUV’s.
    Dit “Ei” is een ander project.

    Er is een website waar alles openbaar bijgehouden wordt. Daar lees je dat in bijna alle gevallen er sprake is van andere voertuigen die achterop knallen.

    Ik vermoed dat zulke autonome voertuigen sneller voor iets stoppen als een mens zou doen (zowieso reageren ze veel sneller). En dat mensen die half zitten te slapen, of met hun smartphone lopen te kloten achter het stuur, er op knallen. Dat is mij ook al twee keer gebeurd. Zitten ze gewoon te what’s-appen (of whatever) en wat voor ze, en om hun heen gebeurd, hebben ze niet meer in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *