Opnieuw tegenvallende iPhone en iPad-verkopen voor Apple

Auteur: , 14 Reacties
iPhone 6s

Nieuwe cijfers tonen opnieuw rode getallen voor Apple.

De rek is er echt uit voor Apple. De iPhone-verkoop daalt al een tijdje en nieuwe kwartaalcijfers tonen opnieuw tegenvallende cijfers. Hoewel de Amerikaanse techgigant in een persbericht geen negatief woord rept over de verkoop, tonen de cijfers de harde realiteit.

In de eerste drie maanden van 2016 verkocht Apple 51,2 miljoen iPhones. Ter vergelijking: in dezelfde periode een jaar geleden verkocht het bedrijf 61 miljoen iPhones. Dit betekent een forse daling van 16 procent. Toch tonen de kwartaalcijfers niet alleen maar slecht nieuws. iPhone-verkopen in India groeide namelijk met een flinke 56 procent.

Ook de iPad verkoopt niet zo lekker. Met 10,3 miljoen verkochte iPads ziet Apple een daling van 19 procent in vergelijking met dezelfde periode, vorig jaar. Toen verkocht het merk 12,6 miljoen exemplaren van de tablet.

De derde en laatste tegenvaller is de Mac. Met 4,6 miljoen verkochte Macs een daling van 23 procent. Wellicht dat de onlangs vernieuwde Macbooks daar verandering in gaan brengen. De Apple Watch, Apple TV en Beats koptelefoons deden het wel beter in vergelijking met een jaar geleden.14 reacties

Dit is natuurlijk allemaal relatief. Ja ze verkopen minder in een verzadigde markt maar dat kan toch ook niet anders als je al 7 jaar kwartaal op kwartaal meer iPhones verkoopt?

De rek is er eens uit natuurlijk, neemt niet weg dat een groot gedeelte van de markt jaloers is op deze verkopen.
De mensen zijn er achter gekomen dat je voor minder een betere Samsung hebt..
@norge: minder valt wel mee…
we nemen voor beide merken het vlaggenschip van dit moment, de 6s plus en de s7 edge.
6s plus, 16gb standaard. 859€ bij apple zelf.

s7 edge: 32 gb. 799€ bij samsung zelf

scheelt dus 60€ in standaard model.

en over het beter komt de mening weer bovendrijven. ik geloof heus wel dat de samsung een hele goede telefoon is, alleen is android simpelweg ruk.

vdabb98
@gwnbmw: Heb allebei in huis hier, vind i phone simpel en ok maar android heeft meer mogelijkheden..
de iphone: mensen willen GEEN idioot grote telefoon.
de ipad: die moet WEL groter, maar niet té groot.
de mac: over 5 jaar hebben veel mensen weer een nieuwe mac nodig, nu niet.

beats: 600 euro voor een ruk koptelefoon die niet normaal over je oren heen gaat, slecht geluid, en donderd na 5 dagen uit mekaar. bij de action heb je hetzelfde zonder logo voor 2,50€.
apple watch: kan je zien dat je een berichtje heb op je horloge, zodat je je telefoon kan pakken om antwoord te geven… heeeeel handig.
apple tv is best handig als je dingen in itunes koopt, en netflix ofzo hebt. anders heb je er nog niks aan.
@gwnbmw: Goed verhaal, lekker kort ook.

“Kan je zien dat je een berichtje heb”, heb really?
@Donstil: rotterdam…
@gwnbmw: Wauw… En waar baseer je dit allemaal op? €600 Voor een Beats? Heb jij een gouden?
@fanageee12: sarcasme?
@gwnbmw: Sarcasme? Nee gewoon onzin.
@Donstil: beats is zwaar over-priced. daarom zeg ik een random bedrag van een paar mijer.
Met als hoge noot dat dit over de 6S en SE gaat. Elke echt nieuwe telefoon (iPhone 7 van dit najaar) gaat weer records breken. Mark my words.
Hier is een heel simpel antwoord op. Vroeger moesten we ook perse de nieuwste hardware hebben op computer gebied omdat we het verschil merkte.

Ik zit nu op een 2 jaar oude iPhone 6 plus. en hij voldoet prima, en ik wil er max 5 jaar mee doen. Dus nog 3 jaartjes, en dat zal prima lukken.
Mensen beginnen in te zien dat “het nieuwste van het nieuwste” willen hebben weinig meerwaarde heeft op dit moment, ook voor de buitenwereld. Vroeger was je nog de blits met je iPhone waar je silicone hoesje een uitsparing voor het logo had. Nu loopt de halve wereld met zo’n ding rond en alle modellen beginnen zelfs bij Apple op elkaar te lijken dus ziet niemand het verschil.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).