Oppo Find 5 vanaf vandaag in Nederland [prijs]

Oppo Find 5 vanaf vandaag in Nederland
Even genoeg van bekende namen als de HTC One, Xperia Z en de Galaxy S4? Er is een nieuwe speler op de markt, en zijn naam is Oppo Find 5.

Hoge specificaties, relatief lage prijs

De Oppo Find 5 is een Chinese smartphone die niet bij de grote telco’s wordt aangeboden, maar via het recent opgerichte MobiFocus in Amsterdam van vader en zoon Ron en Tom de Groot. En terwijl de concurrentie voor soortgelijke toestellen ruwweg 600 euro rekent, ligt deze telefoon vanaf vandaag voor €459 in de digitale winkel.

Maar wat krijg je voor dat geld?

De Oppo Find 5 heeft een 5-inch full HD IPS-display met Corning Gorilla Glass 2. De 13 megapixel camera met HDR acceleratie en dubbele LED flitser aan de achterzijde zorgt voor je pics, maar kan ook in full HD en 120fps slow-motion filmen. Het toestel is voorzien van een snelle Quadcore 1,5 ghz Snapdragon S4 pro-processor en bevat NFC, Wi-Fi display, 16GB of 32GB geheugen en 2GB RAM. Uiteraard draait de Find 5 op Android Jellybean.

Het Chineesje beschikt daarnaast over een 2500 mAh batterij, een 1,9 megapixel camera aan de voorzijde, en diverse geïnstalleerde applicaties. De Find 5 komt beschikbaar als 16GB- (wit) en als 32GB-uitvoering (midnight) en is simlock-vrij voor respectievelijk €459 en €519

In zee gaan met relatief onbekende hardware, maar wel voorzien van tiptop-specs, zou jij het doen?

[lg_folder folder=”Oppo/Find_5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

 1. Ik heb zelf een iPhone op de zaak, maar heb voor mijn broertje en zusje twee telefoons uit China laten komen.
  Een Jiayu G2 advanced (in elk geval de nieuwste G2) en een Neo N02-m, beide toptelefoons voor nog geen 150€ (per stuk, de Neo is van vorig jaar de Jiayu een maand oud) binnen 5 dagen in Nederland geleverd.
  Je vind niets, maar dan ook niets op Nederlandse bodem wat voor zo’n prijs in de buurt komt.

 2. Serieuze specs, maar toch vind ik 459 euro nog best een fors bedrag voor een vooralsnog totaal onbekend merk. Ik verwacht dat het bedrag nog net iets te hoog is om massa’s mensen over de streep te trekken.

 3. Tuurlijk. Ook als je iets koopt van een bekend merk, koop je blijft chinese troep. Alleen valt niemand er over omdat er dan een appeltje (bijv.) op staat.
  Dit is chinese troep die er eerlijk voor uit komt chinese troep te zijn. En als ik de prijs zo zie betaal je alsnog 300 euro teveel in het geval van de 32gb uitvoering. En dan vergelijk ik ’t met inkoopprijzen, niet met kostprijs.

 4. Not bad, alleen de onbekendheid zal hem niet goed doen. Zoiets komt pas echt onder de massa als de ‘grote’ telecom providers hem gaan aanbieden denk ik..

 5. Volgens de reviews is het echt wel een goede telefoon, onderdelen van hoge kwaliteit en ook goede prestaties. Niet zomaar de eerste de beste Chinese smartphone-wannabe die na 3 maanden kapotgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *