Oppo Find 7 is officieel, schiet foto’s in 50 megapixel

Oppo Find 7
Oppo heeft het doek van zijn nieuwste vlaggenschip getrokken. En ja, de geruchten bleken ongeveer te kloppen, de telefoon produceert inderdaad 50 megapixel foto’s.

Naast deze opmerkelijke cameraspecificaties zet Oppo ook in op een megaresolutie voor het 5,5-inch display. We hebben al veel geruchten gehoord over telefoonbouwers met QHD-resolutiewensen, maar Oppo maait ze het gras voor de voeten weg en geeft de Find 7 als eerste een resolutie van 2.560 bij 1440-pixels mee. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 538 ppi. Ronduit indrukwekkend.

Snapdragon 801

Het hart van de Oppo Find 7 is één van Qualcomms snelste Snapdragon-processors van dit moment: de 801. Deze heeft vier kernen en draait op een kloksnelheid van 2,5 GHz, ondersteund door 3 GB aan werkgeheugen. De totale opslagruimte komt in het topmodel uit op 32 GB. In de unibody van de 173 gram wegende telefoon heeft Oppo een 3.000mAh accu geplaatst.

Softwaretrucje

Over die camera in de achterkant: dat betreft geen sensor met 50 megapixel, maar een 13 megapixel CMOS-sensor van Sony. De foto’s kunnen softwarematig opgekrikt worden tot 50 MP, hierbij neemt de Oppo Find 7 10 foto’s, waarvan de 4 beste worden samengevoegd. Het resultaat zijn foto’s van ruwweg 10 MB per stuk met een resolutie van 8160×6120 pixels. Er kunnen ook 4K-filmpjes geschoten worden met 30 frames per seconden. Het opnemen van slowmotion-beelden gaat met 120 fps.

De voor- en achterkant van de Oppo Find 7 zijn gemaakt van glas, gescheiden door een metalen zijkant. Aan de onderkant van de telefoon is een zogenaamde ‘breath light’ geplaatst, die een blauwe gloed verspreidt als er een bericht binnenkomt.

Oppo Find 7 als lightversie

Er komt ook een iets minder snelle (dus goedkopere) versie die als Find 7a door het leven gaat. Deze heeft een full HD-scherm met 1.920 bij 1080 pixels, een 2.3GHz processor en een 2.800mAh accu. Hij is ook 3 gram lichter en kost $499 in plaats van $599. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, de telefoon komt in april op de markt.

[lg_folder folder=”Oppo/Find_7/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. ondersteund door 32 GB aan werkgeheugen. De totale opslagruimte komt in het topmodel uit op 3 GB.

    32Gb RAM is wel heul veul!
    3 & 32 ff omwisselen? 🙂

    OT: best wel impressive specs! maar ik vind Oppo als merk nog wel een beetje “eng”..

    • @lolindir: Oppo doet het juist als merk erg goed. Nu dat ColorOS wordt vervangen door Android zal het helemaal een goede telefoon worden.
      Twijfel erg of dit mijn opvolger wordt van de iPhone en dat is enkel door het grote scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *