Oppo Find X marteltest: innovatief maar fragiel

Oppo Find X marteltest
Het is niet allemaal hosanna voor de Find X.

De smartphonedivisie van Oppo heeft dit jaar eindelijk voet gezet in het merendeel van Europa, waaronder Nederland. Om een beetje op te vallen, moet je tegenwoordig wel iets hebben waarmee je je onderscheidt van de rest. De Find X is, mede door zijn prijskaartje, dan ook niet bepaald bedoeld voor de gewone consument.

Innovatie kost echter geld, zo weet ook toestelmartelaar en YouTuber Zack Nelson, beter bekend als JerryRigEverything. In zijn nieuwste video neemt hij ons mee in de Oppo Find X marteltest. Helaas blijkt het supermoderne apparaat met uitschuifcamera verre van robuust.

Allereerst zien we in de krastest dat het scherm wel tegen een stootje bestand is. Waar echter al snel twijfels over zijn, is de speling die de uitschuifbare camera met zich meebrengt. Niet alleen ziet het er fragiel uit, maar is er ook bijzonder veel ruimte voor stof, zand en allerlei andere materialen die zich doorgaans in je broekzak bevinden.

Het ergste moet op dat moment helaas nog komen, zo blijkt. In de buigtest valt de Oppo Find X namelijk makkelijk te kraken. Verrassend, aangezien 90 procent van de toestellen deze proef met enig gemak doorstaan. Ga je in de toekomst dus een Find X aanschaffen, houd hem dan uit de buurt van je broekzak.

[gv data=”oGGe3Z6XmCg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *