Oppo Find X: uitschuivende camera’s de toekomst? (video)

Auteur: , 15 Reacties
Oppo Find X

Het zusterbedrijf van OnePlus toont je de smartphone van de toekomst.

Waar we gisteren nog schreven over de mysterieuze aankondiging van Oppo’s nieuwe (echt) randloze toestel, hebben we vandaag meteen al een mooi aansluitend nieuwtje voor je: de Oppo Find X is namelijk al in volle glorie te zien (via The Verge), en het resultaat is qua design misschien nog wel nét iets beter dan de Vivo NEX.

De Oppo Find X beschikt over een 6,4 inch OLED-scherm met een beeldschermverhouding van 92,95 procent. Er is dan ook geen notch aanwezig waar de camera en sensoren inzitten. Oppo heeft ervoor gekozen om gemotoriseerde camera’s te verwerken in haar toestel. Wil je gebruikmaken van een van de camera’s, dan schuift er een speciale camerasectie uit.

De achterzijde van het toestel schuift dus voor zowel de frontcamera als de camera’s aan de achterkant naar boven. Ook is er 3D-gezichtsherkenningssoftware aanwezig op de Oppo Find X, waarmee het toestel ontgrendeld kan worden. Er is geen vingerafdrukscanner op het toestel te vinden.

Het grote struikelblok voor velen zal naast het vinden van een geschikt hoesje toch het gemis van een koptelefoonaansluiting zijn. Het toestel komt volgens Oppo naar Noord-Amerika en Europa, waardoor je het toestel waarschijnlijk niet meer hoeft te importeren. Op dit moment kunnen alleen de Chinezen met de Oppo Find X spelen helaas.15 reacties

Mooie oplossing. Lijkt me wel lastig om hem waterdicht te krijgen. Dat zou bij mij hoger op het verlanglijstje staan dan een randloos toestel. Maar dit ziet er strak uit…
Geen vingerafdrukscanner?? Dus voor iedere unlock moet die camera uitschuiven?? WTF!
@koeberg: jup … lekker handig … dus in de praktijk heb je hem altijd uitgeschoven … is dus gewoon dikke bezel eigenlijk. En mega kwetsbaar waarschijnlijk.

Grappig dat dit een paar dagen geleden nog als “notch killah” werd genoemd met een inscreen fingerprint en nog meer blah blah blah.

Als er chinezen met dure technieken en goedkope telefoons met zulke aankondigingen komen wacht ik meestal een weekie of 2. Dan blijkt het verkeerde info of uiteindelijk niet te werken

Notch blijft vooralsnog de beste oplossing … tot we sensoren krijgen die dwars door oled kunnen scannen.
@dgh74: Vevo heeft er al 1 met scanner in scherm en de camera alleen er uit als die gebruikt wordt (bij gewone mensen niet heel veel dus). Absoluut een notch killah.
@turbobrick: yupper … i know. Maar geen face id mogelijk en het is het tijdperk van de selfies ( maak er zelf amper een … maar het gros wel )

En de afdruk in het scherm bij de vevo is ook niet alles als je het allemaal leest.
@dgh74: Zoals ik al tegen Don zei, het zijn veel pubers en mensen die zichzelf belangerijk vinden die selfies maken. De overgrote meerderheid gebruikt de achter camera juist heel veel.
Dit is ook de reden dat je daar de ontwikkelingen ziet en dat de selfie camera lang niet zo snel mee groeit.
Kijk eens naar je apple devices en naar de specs van die selfie camera’s dan zegt dat genoeg. Geen echte grote stappen gemaakt.
@turbobrick: Ik heb verschillende biometrische opties op mijn S8, die allemaal in de bovenste “notch” zitten. Met uitzondering van de speaker mag wat mij betreft die hele notch weg zonder enige vorm van alternatief. Ik maak nooit selfies, ik gebruik de gezichtscanner noch de irisscanner nooit, en dat lampje dat aangeeft of je een melding hebt/oplaadt kan me ook gestolen worden.

De enige mensen die die functies nog willen, zoals idd pubers die veel selfies maken, hebben toch allemaal een iPhone en die blijven trouw aan hun notch. Dus van mij mag die eraf.
@dgh74: Vwb de scherm fingerprint. Is nu nog niet alles maar dat geld voor alles.
Het verschil tussen Touch ID gen 1 en de meest recente fingerprint scanner op allerlei telefoons is een wereld van verschil, met name qua snelheid en nauwkeurigheid.
Face ID is leuk maar enkelt gekomen omdat men geen plaats had voor de sensor in de menu knop.
Als hij in het scherm zou zitten dan zouden velen dat ook prima vinden, zeker als het dan gewoon snel en vloeiend werkt.
De toekomst zal wellicht een combo kunnen zijn.
@turbobrick: jup maar werkt nog niet snel en vlekkeloos … das ut punt. Zeker een jaar terug nog niet. Dus is face ID beter.

En ja een combi zou het beste zijn zoals ik al eerder zei
@turbobrick: Wat Blaat je nu weer voor onzin? “gewone mensen” gebruiken de camera van de smartphone juist heel veel.
@donstil: Don, ik weet niet waar jij zit met je hoofd maar de camera die uitschuifd is de SELFIE camera.
Laat dat nou net de camera zijn die niet constant gebruikt wordt. Dus tenzij je op de middelbare school zit of jezelf heel erg belangerijk vind dan is dat voor de overgrote meerderheid de camera die niet zo vaak gebruikt wordt en dus ook niet zal uitschuiven.
@turbobrick: zoals gewoonlijk … beter lezen :

“De achterzijde van het toestel schuift dus voor zowel de frontcamera als de camera’s aan de achterkant naar boven”
@dgh74: okay, i stand corrected.

Dan ben ik in de war met die Vivo … Daar is alleen de selfie camera uitschuifbaar.
Uitschuifbare rear camera slaat nergens op, zeker omdat die altijd in de achterkant geplaatst kan worden zonder teveel consessies.
Ik moest even denken aan mijn vroeger geliefde Samsung D900. Denk dat omhoog schuiven van je camera gedeelte (dus niet software/hardware matig) best wel intuïtief kan werken.
De laatste keer dat ik een slider telefoon had, kwam er nog een toetsenbord onder de telefoon uit (Samsung SGH-F700). Was wel een blitse telefoon, anno 2008:

https://goo.gl/images/wGjDRx

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).