Oppo kan telefoon echt supersnel opladen

VOOC wordt SuperVOOC
Chinese fabrikant kan telefoons zó snel opladen dat grote batterijen helemaal niet meer nodig zijn.

Als je een telefoon in een kwartiertje weer helemaal vol kunt laden, dan hoef je geen supergrote batterij meer bij je te dragen om de dag door te komen. Kwartier stilzitten – lees, koffiedrinken – en je kunt weer verder. Het is een interessante ontwikkeling die op het Mobile World Congress werd getoond.

Oppo claimt dat sommige devices die ze maken binnenkort zo snel weer helemaal volgeladen kunnen worden. Een 2.500mAh batterij doet er nu nog een paar uur over om helemaal vol te worden. QualComm verbaasde ons nog maar een maandje geleden met het nieuws dat zij een telefoon in 35 minuten naar 80% konden gaan laden, maar deze belofte van Oppo is helemaal bizar.

De Chinezen kunnen dat voor elkaar krijgen omdat ze hun hele systeem van begin tot einde zelf hebben ontwikkeld. Dus alle apparatuur is volledig op elkaar afgestemd. Het systeem gaat SuperVOOC heten, inderdaad de supervariant van VOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging).

Het is nog even afwachten geblazen totdat we het systeem echt in handen kunnen houden en kunnen testen, maar het bedrijf belooft dat het in de nabije toekomst al kan. De vraag is natuurlijk hoe nabij de nabije toekomst in werkelijkheid is.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *