OPPO lanceert vandaag de nieuwe A2020 serie.

oppo-a-2020-gaming
De OPPO A9 2020 en A5 2020 willen de budgetmarkt het maximale bieden.

OPPO lanceert vandaag het eerste toestel van de nieuwe A2020 serie, de OPPO A9 2020. Beide smartphones zijn gemaakt voor het budget-segment en OPPO heeft geprobeerd de maximale specificaties in deze prijsklasse te bieden. Je kan nu zelf beoordelen of dit gelukt is. We bespreken eerst de gezamenlijke kenmerken, daarna kijken we naar de specifieke eigenschappen per toestel.

Beide smartphones beschikken over een beeldscherm van 6,5 inch met 269 ppi en 89% beeld/scherm ratio. De schermen zijn beveiligd tegen krassen met Corning® Gorilla® Glass klasse 3+.

Ook beschikken beide toestellen over een opvallend grote batterij van 5000 mAh. Hiermee lijkt OPPO de focus op laadtijd en maximale gebruiksduur voort te zetten. Daarbij hebben beide OPPO’s gemeen dat zij aan de voorkant een selfie-camera hebben van 16 MP die is uitgebreid met allerlei toepassingen voor kunstmatige intelligentie.

Daarnaast heeft men in beide toestellen veel ondersteuning toegevoegd om de camera- en videobeleving zo optimaal mogelijk te maken. Zo kun je de smartphones gebruiken als een soort actiecamera’s. Ook kun je dankzij allerlei filters extra (retro)-effecten aan jouw portretten geven. Voor het optimale selfie-portret heeft OPPO de speciale Al Beautification technologie ontwikkeld. Deze is uiteraard ook op beide toestellen voorzien.

De procesoor, de Snapdragon 665 SDM 6125 Octacore is ook voor beide toestellen gelijk. Daarnaast heeft men de prestaties voor gamers geoptimaliseerd. Door deze ontwikkelingen claimt OPPO dat de CPU van de OPPO A9 2020 met 40% en de GPU met meer dan 100% toeneemt ten opzichte van bestaande specs. Ook voorkomt men zo screen freezes tijdens het gamen.

Bij een goede game hoort goed geluid, dus OPPO heeft gekozen voor stereo-speakers in combinatie met Dolby Atmos® geluidseffecten.

Beide toestellen wegen 195 gram. De afmetingen (16,36 cm hoog, 7,56 cm breed en 9,1 millimeter dik) zijn ook voor beide toestellen gelijk. Ze wegen 195 gram en zijn beide geschikt voor NFC en voorzien van Android 9 (Pie) als besturingssysteem met daarover heen ColorOS 6. Hierdoor kun je gebruik maken van Smart Assistant, Riding Mode en Gesture Navigation. ook zorgt deze schil ervoor dat jouw smartphone door een vingerafdrukscan en gezichtsherkenning optimaal beveiligd is.

Met een standby-tijd van 450 uur zetten ze een sterke prestatie neer, maar dat was door de zware batterij ook te verwachten.

OPPO A9 2020
De OPPO A9 2020 ligt vanaf vandaag in de winkel en wij zetten de belangrijkste specificaties voor dit toestel op een rij op een rij.

Het toestel beschikt verder over 4 GB RAM werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit, die je uit kunt breiden.

Het toestel beschikt over een Quadcamera. De hoofdcamera van 48 MP wordt ondersteunt door een groothoeklens van 8 MP en 2 aanvullende sensoren van 2 MP.

Ook bijzonder, zeker in dit prijssegment, is dat je met dit toestel ook andere apparaten kunt opladen.

De OPPO A9 2020 is vanaf vandaag (11 oktober 2019) in de kleuren Marine Green, waarvan je hierna een foto ziet en Space Purple verkrijgbaar voor €249,-. (Tekst gaat verder na de afbeelding)

oppo-a9-2020-achterkant

OPPO A5 2020
Hoewel de OPPO A5 2020 pas vanaf november in de schappen ligt zijn ook van dit toestel de specificaties vrijgegeven. Wij zetten de verschillen met de OPPO A9 2020 hieronder direct op een rij. Zo kan jij zelf beide toestellen nu al online beoordelen.

De OPPO A5 2020 heeft een werkgeheugen van 3 GB met 64 GB opslagcapaciteit. Ook dit is uit te breiden.

De cameraspecificatie van de OPPO A5 is wel beduidend minder. In plaats van een Quad-camera beschik je met dit toestel over een dual camera. De hoofdcamera van 13 MP wordt hier ondersteund door een dieptecamera van 2 MP.

De OPPO A5 2020 is vanaf begin november verkrijgbaar in de kleuren Mirror Black en Dazzling White voor een bedrag van €199.

oppo-a5-2020-mirror-black

Uiteraard zijn we benieuwd hoe jij over de nieuwe OPPO 2020 serie denkt en welk toestel jij zou kiezen. Laat het gerust weten in de comments.

Foto’s: OPPO

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *