Oppo steelt design opvouwbare smartphone van Huawei

Hmm, die komt me bekend voor
Hmm, dat design komt me erg bekend voor.

Eind vorig jaar patenteerde Oppo al systemen voor hun opvouwbare smartphone en na de grootse onthulling van Samsung’s Galaxy Fold wil ook Oppo meesnoepen van de opvouwbaar-hype. Dat doen ze met de bovenstaande afbeelding waarmee ze eigenlijk al een beetje verklappen waar ze hun inspiratie vandaan hebben gehaald.

Hoewel onze Ruben kanttekeningen zet bij de geweldigheid van de Galaxy Fold, is het apparaat van Samsung desalniettemin een topper vergeleken met bijvoorbeeld de FlexPai. Maar ruim €2000 euro voor de Galaxy Fold of zelfs bijna €2300 euro voor Oppo’s landgenoot Huawei (met de Huawei Mate X) is heel wat vergeleken met de paar tientjes die de FlexPai ogenschijnlijk waard is.

Oppo lijkt met hun nog niet getitelde opvouwbare smartphone-tablet-hybride een middenklasse markt aan te spreken, zo blijkt uit de foto’s van het prototype, geplaatst door Oppo-topman Brian She op het Chinese Weibo. De rand die de twee segmenten verbindt is niet zo sexy afgewerkt als bij de Galaxy Fold, maar tegelijkertijd lijkt het scherm niet van huishoudfolie gemaakt te zijn.

Iets minder elegant dan de Fold

Ook heeft het Chinese merk ogenschijnlijk een kleine concessie gedaan (of Huawei nageaapt) door een extra rand aan de telefoon te bevestigen. Deze rand bevat onder andere een tweetal camera’s en de flits-module. Hoewel we geen absolute informatie hebben lijkt deze Oppo tot slot een stuk breder te zijn dan de slanke Mate X. Over de prijs en releasedatum is nog niets bekend en ook weten we niet of dit een geavanceerd prototype is of slechts een vroege dummy.

Oppo is overigens niet alleen aan het jatten van landgenoten, want tijdens het MWC 2019 onthullen ze bijvoorbeeld een potentieel revolutionaire technologie waarmee 10X optische zoom werkelijkheid wordt.

Foto’s @Brian She (Oppo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *