Opsporing verzocht zal nooit meer hetzelfde zijn

Opsporing verzocht zal nooit meer hetzelfde zijn
In ieder geval niet als we straks verdachten zoeken met een masker van de kunstenaar Leo Selvaggio op.

De kunstenaar heeft het masker natuurlijk om een andere reden gemaakt. Maar ik zie het al voor me dat we straks in Opsporing Verzocht alleen maar verdachten zoeken met hetzelfde gezicht. Het masker heeft hij bedacht omdat volgens hem, CCTV zijn privacy schend. De CCTV is een populair middel in bijvoorbeeld Engeland om burgers in de gaten te houden.

Met dit masker kan je bijna ongezien door de straten lopen zonder dat je geïdentificeerd kan worden. De maker zegt dan ook dat het zelfs voor voorbijgangers lastig is om te zien of je een masker draagt.

Met zijn bedrijf, Urme Surveillance, probeert Leo Selvaggio nu geld op te halen via Indiegogo. Het masker wordt via een 3D printer gemaakt en bestaat uit een soort hars die ook in de medische wereld wordt gebruikt. Urme Surveillance gebruikt het gezicht van Leo Selvaggio als basis.

Straks is het dus mogelijk dat we verschillende personen rond zien lopen met hetzelfde gezicht. Ik zal me dan alleen steeds afvragen of die persoon goede of kwade bedoelingen heeft. Waarom zou je anders je gezicht willen verbergen?

3 reacties

  1. Helaas pindakaas, gemaskerd over straat lopen mag enkel met carnaval. Gevalletje van kunstenaar die eens wil opvallen, tot dat zijn tuinhek wordt vernield door zatte marginalen met een masker op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *