Opstelten: “Reisgegevens opslaan is normaal”

Reisgegevens Ivo Opstelten
Er was gisteren veel ophef over het feit dat Minsiter Opstelten de boekingsgegevens van reizigers zou willen opslaan. Volgens de minister zou dat in veel andere landen ook al gebeuren.

Volgens het kabinet wil men alleen weten naar welke bestemmingen Nederlanders reizen, niet het motief. Door te registreren wie ons land in en uit reist, wil het kabinet meer grip krijgen op potentiële terroristen. Hierbij zou het voornamelijk gaan om geradicaliseerde islamitische jongeren uit Nederland. Het kabinet zou door de Europese Commissie uitgenodigd zijn om deze gegevens te gaan verzamelen.

Volgens Opstelten zou het de normaalste zaak van de wereld zijn, een heleboel andere landen zouden namelijk al reisgegevens opslaan. Daarnaast zou de data toch al bestaan bij de commerciële partijen en zou het geen verschil maken als die data ook in handen komt van de overheid.

Hoe voorzichtig de Nederlandse overheid met die gegevens om zal gaan is echter te betwijfelen. (via: nos.nl)

4 reacties

  1. Het zou geen verschil maken ? WTF, hoe durft die aap dat te zeggen ! Nederland wordt helemaal niet veiliger van nog meer privacy inbreuk door de overheid, en al helemaal niet met een minister van Justitie met dergelijke anti-democratische waanideeën (dit is nr 20+), levensgevaarlijk.

  2. De wereld op zijn kop. De overheid zelf moet transparanter worden. Dat is niet de burger bespieden welke de overheid moet dienen. Voel hem nu al aankomen, ooit in het verleden een reisje gemaakt naar Pakistan (zijderoute) dan ben je gelijk verdacht en wordt ik voor ondervragingen er uit gelicht. En dat is nog maar het begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *