Opvallend: Android heeft loyalere gebruikers dan iOS

Opvallend: Android heeft loyalere gebruikers dan iOS
En jij maar denken dat Apple-fans zo moeilijk afscheid nemen van ‘hun’ merk.

Uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners blijkt dat Android-gebruikers trouwer zijn aan hun platform dan iOS-users. In 2017 bleef 91 procent van alle Android-gebruikers loyaal aan dat platform, bij iOS was dat 86 procent. Toegegeven: de verschillen zijn klein, maar in absolute aantallen heeft een procent meer of minder al een behoorlijke impact.

“De loyaliteit aan zowel Android als iOS groeide in 2015. In 2016 vlakte die groei af, al is het percentage wel hoger dan het ooit geweest is”, aldus onderzoeker Mike Levin. “Er zijn ook eigenlijk maar twee besturingssystemen om uit te kiezen, dus gebruikers kiezen er een, leren daarmee werken en invessteren in apps.”

CIRP benadrukt verder dat steeds meer mensen al een smartphone hebben en dat het ‘afpakken’ van klanten van de concurrent steeds belangrijker wordt. Het is niet voor niets dat Apple een app lanceerde die je moet helpen bij de overstap naar iOS.

5 reacties

 1. Mijn eerste smartphone was Android, maar ik heb enkele jaren naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van Windows Phone. Dus nee, ik ben niet loyaal.
  Helaas is dat Windows Phone harstikke dood, dus ik heb nu wel weer een Android.

 2. Logisch !
  Waarom ? Omdat Android iets bied voor vrijwel iedereen !

  – prijzen vanaf 50 euro tot 1000 euro
  – keuze uit 300+ modellen waarbij er altijd wel iets zit wat je aantrekt
  – keuze tussen merken waarbij het switchen toch vertrouwd blijft mbt gebruik en je apps
  – Bang for the buck !
  – Meeste innovatie dan welk platform dan ook

  kortom, de meest logische keuze.

  • @turbobrick: Klopt. Android telefoons zijn er in veel meer soorten, maten, merken en varianten.

   Wat dat betreft is het op zich een vreemd vergelijk. Een paar telefoontjes van een Amerikaans bedrijfje en bijna alle andere telefoons ter wereld op de markt.

   Ik zal zelf de overstap vooralsnog niet meer maken. Qua waar voor je geld en performance is Android gewoon beter. Maar het is niet dat de Appletjes bizar slecht zijn, integendeel. Zeker als je in het eco-systeem van Apple zit, is het wel prettig hoe alle onderdelen met elkaar samenwerken. Met een Android phone, windows laptop, Garmin smartwatch en een willekeurige tablet is dat naar mijn mening minder goed voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *