Opvallend: Asus komt met laptop zonder touchpad

Asus Zenbook Pro
Asus heeft de nieuwe ZenBook Pro gepresenteerd en heeft een wel heel opvallende keuze gemaakt.

Asus lanceert namelijk een laptop zonder touchpad. In plaats daarvan krijg je een 5,5″ ScreenPad: een touchscreen dat moet fungeren als touchpad, maar dan met veel meer features. Dat klinkt misschien gek, maar dat is het niet, want ook nu swipe en veeg je bij de duurdere laptops al over een glazen plaat. Waarom zou je er dan geen touchscreen van maken?

De ScreenPad heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en kan voor allerlei zaken gebruikt worden, zoals je app launcher, rekenmachine, agenda of als numeriek toetsenbord. Je kunt er zelfs YouTube-video’s op kijken via een Chrome-extensie, waarmee de ScreenPad in principe verandert in een uitbreiding van de grotere display.

Alles staat of valt natuurlijk met de integratie van software, maar op dat gebied is de start in ieder geval goed. Microsoft komt met ondersteuning voor Word, Excel en PowerPoint, terwijl ook apps als Spotify naadloos samen kunnen werken met je ScreenPad.

Over de rest van de specs valt ook weinig te klagen. Je kunt de Zenbook Pro immers heel dik aankleden. Denk aan een Intel Core i9, 15,6-inch 4K-display, de Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB en tot 16GB werkgeheugen. De accu zou zo’n tien uur mee moeten gaan, dus ook daar lijkt helemaal niets mis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *