Opvallend: Chromebook verkoopt beter dan Mac

Opvallend: Chromebook verkoopt beter dan MacDe Chromebook van Google is voor het eerst vaker verkocht dan de Mac’s van Apple. In de Verenigde Staten tenminste.

Volgens IDC analist Linn Huang is de Chromebook in het eerste kwartaal van dit jaar vaker verkocht dan de Macbook en iMac van Apple. Zij melden dat er in het laatste kwartaal zo’n 1,76 miljoen Mac’s zijn verscheept. Dell, HP en Lenovo hebben samen bijna 2 miljoen Chromebooks verkocht.

De Chromebook is erg populair op Amerikaanse scholen en volgens IDC zijn dit de instellingen die de meeste orders plaatsen. Het is niet helemaal duidelijk hoe goed de Chromebook het doet buiten de VS, aangezien er binnen marktonderzoek vaak vooral wordt gefocust op Google’s winst binnen de VS.

Ondanks de Chromebook-opmars verwacht IDC dat Microsoft een comeback kan maken, omdat IT-kopers de komende tijd overgaan op Windows 10. Toch zal de Chromebook alleen nog maar aantrekkelijker worden, omdat Google het mogelijk wil maken om ook Android-apps op de laptop te laten draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *