Opvallende wijziging voor de nieuwe TAG Heuer Aquaracer

Opvallende wijziging voor de nieuwe TAG Heuer Aquaracer

Opvallende wijziging voor de nieuwe TAG Heuer Aquaracer

Een blik werpende op de TAG Heuer Aquaracer en als het goed is valt je meteen wat op.

Mits je bekend bent met het model, anders valt het je helemaal niet op natuurlijk. Het zit namelijk zo. Normaal gesproken heeft de Aquaracer, een duikhorloge van het luxemerk TAG Heuer, een bezel voor het duiken. Zo kun je de tijd bijhouden als je onder water bent. Daar is met deze update iets voor in de plaats gekomen.

De traditionele bezel heeft plaats moeten maken voor een exemplaar die de uren aangeeft. Deze 24 uur bezel is uitgevoerd in een two-tone kleurstelling. De bovenzijde is blauw, de onderzijde wit.

TAG Heuer Aquaracer materialen

De bezel is gemaakt van keramische materialen, terwijl de rest van het horloge is gemaakt van roestvrij staal. Het uurwerk is 43 mm groot, wat voor sommigen wat aan de forse kant is. Aan de andere kant is dit voor een duikhorloge wel zo fijn. Zo past het horloge om de kleding en kun je de tijd goed aflezen als je onder water bent om de tijd bij te houden.

Mocht je het horloge twee dagen niet dragen, dan tikt deze nog gewoon door. De reservetijd bedraagt namelijk 50 uur. Je kunt het uurwerk met een stalen case krijgen, maar ook met een rubberen strap mocht dat meer je ding zijn.

Voor 3.600 euro is de vernieuwde TAG Heuer Aquaracer de jouwe. Het horloge is verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en natuurlijk online.

Eén reactie

  1. Beste apparata,

    Jammer dat het grote verschil ook jullie niet is opgevallen. Ookal staat het op de headerfoto leesbaar op de wijzerplaat). Het is ditmaal een GMT uurwerk. dit betekent dat het uurwerk 4 wijzers heeft en geen 3. Waarschijnlijk zit er dus een totaal ander uurwerk in waardoor ook het gangreserve iets langer is dan bij de “normale”. Die 4e wijzer draait in 24 uur één rondje. Wanneer je in een andere tijdzone bent kan je de buitenste ring dan naar de thuis-zone of andere gewenste zone draaien en kan je in een oogopslag makkelijk zien hoe laat het daar is (en klassiek gezien is de two tone uitgevoerd in donker en licht zodat je nog sneller kan zien of het dag of nacht is in de 2e tijdzone).

    En ja die two tone bezel hoort daar ook bij maar kom op zeg, als je een artikel schrijft lees je je ff in. Of schrijf gewoon niet over horloges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *