Opvolger LG G Flex wordt pas echt flexibel

Auteur: , 10 Reacties
iFlex telefoon concept

Volgens de laatste geruchten zou de opvolger van de LG G Flex te buigen zijn tot een hoek van 90 graden.

Als deze geruchten kloppen dan gaat de LG G Flex 2 waarschijnlijk heel erg lijken op de iFlex Concept die we onlangs zagen.

Volgens geruchten uit Zuid-Korea is LG van plan om in de tweede helft van 2014 met een opvolger van de G Flex op de markt te komen ,die moet in staat zijn om door te buigen tot een hoek van 90 graden. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat de telefoon beschikt over een flexibel scherm, flexibele accu en uiteraard een flexibele behuizing.

Dat LG al geruime tijd werkt aan al deze technologie weten we al. Het zou dus zomaar kunnen dat deze telefoon echt op de markt komt over een jaartje. De behuizing van deze buigzame telefoon zou gemaakt worden van een speciaal soort rubber. (via: zdnet.co.kr)
10 reacties

Toch vraag ik me af hoe het er na 1000 keer buigen uit ziet.
Kan bijna niet goed gaan zonder enige beschadiging.
Over een jaar of 10 zullen kinderen deze telefoon gebruiken als boomerang xD
En over 2 jaar een oprolbaar scherm, let maar op. Dat je gewoon een kokertje in je broekzak hebt die je uit kunt rollen.
@black.wizard: Waarom zou je een kokertje in je broekzak willen als een platte plaat fijner zit. (lijkt mij althans)
“De behuizing van deze buigzame telefoon zou gemaakt worden van een speciaal soort rubber.”

Lekker oppervlakkig. 2 minuten googelen bracht mij dat die behuizing zou bestaan uit Carbon Nanobuisjes die gemengd zijn met elastomeren. Elastomeren zijn rubberachtige molecuulsequenties (ook wel polymeer genoemd) die elastisch zijn; ze buigen dus terug naar oorspronkelijke vorm.

Die molecuulsequenties zorgen ervoor dat als jij het toestel aan de ene kant buigt (de connectiepunten van het polymeer rekken uit), ze aan de andere kant juist worden samengedrukt. Deze energie wordt verwerkt tot vele denkbare functies zoals het fast forwarden van je muziek of het doorswipen door je foto’s, om maar wat te noemen.

Bron via: Bron via http://www.cnet.com/8301-17918_1-57567014-85/what-it-really-takes-to-make-a-flexible-phone-smartphones-unlocked/

En @Robert, tenzij je Koreaans leesvaardig goed op niveau bent, heb ik mijn twijfels bij de bron (die door Translate overigens weinig over jou stukje vertelde).
@SCscreamGT2: dat artikel waar jij naar linkt gaat over technieken waar Nokia mee bezig is en niet LG.

Daarnaast spreekt het ZDnet artikel waar ik mijn verhaal op baseer over een behuizing van rubber(-achtig) materiaal. Iets waar jij het zelf ook over hebt.
@robertr: Mijn bron gaat over algemene technieken die toegepast worden om een flexibele smartphone te ontwikkelen van zowel Nokia als Samsung en LG. Gezien jij een in mijn ogen vrij oppervlakkig beeld geeft, heb ik slechts middels bovenstaande tekst een verdieping op die ‘rubberachtige materialen’ gegeven ;)
Dat is allemaal wel interessant, maar ik blijf toch met de vraag zitten waarom je eigenlijk een telefoon wilt die 90 graden kan buigen.
Ik wil niet veel zegen maar sinds wanneer maakt LG gebruik van iOS 6 ( 2e foto )
@conuz: die foto’s zijn niet van een LG, maar van een concept telefoon die iemand bedacht heeft. Lees dit artikel maar eens:
http://www.apparata.nl/nieuws/iflex-een-telefoon-die-maar-blijft-buigen-4364

Staat ook gelinkt in het artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).