Opvolger Nexus 7 komt in juli: Sneller en beter scherm

Nexus 7
Het heeft er alle schijn van dat de Nexus 7, die Google samen met Asus vorig jaar op de markt bracht, geen eenmalige oefening was. Als we de geruchten mogen geloven zal in mei (tijdens Google I/O) een vernieuwde versie onthuld worden, die komt vervolgens in juli op de markt.

De huidige (Asus) Nexus 7 is een ware hit gebleken voor Google (en Asus), de extreem lage prijs van $199 (€ 249 in Nederland) zal daar ongetwijfeld een grote rol bij gespeeld hebben.

Wat kunnen we verwachten voor de Nexus 7 2.0? Anonieme bronnen hebben tegen Reuters verklapt dat de Nvidia Tegra 3 T30L chip plaats zal gaan maken voor een Snapdragon chipset van Qualcomm. Verder zullen de randen om het scherm dunner worden en zal de resolutie verhoogd worden van 1280×800 pixels naar 1920×1080 pixels.

Google twijfelt er nog wel over hoe ze deze concurrent van de Kindle Fire en iPad mini gaan prijzen. Ze denken aan een prijs van $199 en dan de huidige Nexus 7 afprijzen tot $149, of het oude model met pensioen sturen en aan het nieuwe model gelijk een prijskaartje van $149 te hangen.

De nieuwe Nexus 7 zou ook direct leverbaar worden met Android 5.0 (Key Lime Pie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *