Opvolgers Apple iPhone XS-reeks krijgen flinke accu-upgrade

Grote accu's zijn altijd goed
De opvolgers van de iPhone XS, XS Max en XR worden allemaal verrijkt met een accu-upgrade.

De altijd goed geïnformeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft weer iets heets voor ons (via MacRumors): de volgende iPhone-toestellen zullen een substantiële batterij-upgrade krijgen. Dat is erg opvallend, omdat Apple doorgaans heel erg veel juice uit hun batterijen weet te knijpen (mits ze niet ontploffen, natuurlijk). Desalniettemin is meer natuurlijk altijd beter, zeker met steeds grotere schermen.

De opvolger van de iPhone XS zal namelijk een upgrade krijgen van 20 tot 25 procent, zo stelt Kuo. Dat is een van de grootste sprongen in iPhone batterijcapaciteit tot dusver. Dat terwijl de opvolger van de iPhone XS Max ook een substantiële upgrade krijgt: 10 tot 15 procent extra juice. De nieuwe iPhone XR (die niet heel goed verkocht) krijgt maximaal een upgrade van 5 procent.

De analist bevestigt ook een eerder gerucht waarover je in dit artikel alles leest. De nieuwe iPhones zullen inderdaad omgekeerd opladen krijgen. Dat wil zeggen dat je met een nieuwe iPhone een andere draadloos oplaadbare iPhone (of je gloednieuwe AirPods) kunt opladen. Die feature is al eventjes aanwezig bij de nieuwste Samsung- en Huawei-vlaggenschepen.

Misschien is het omgekeerd opladen wel een van de redenen waarom de iPhones een grotere batterij krijgen; met wat extra mAh kun je al snel een hele dag met je smartphone doen én je draadloze oortjes opladen. Een kleine denkfout die grote jongens als Huawei, Samsung en Apple maken: als je smartphone leeg is omdat je je oortjes op hebt geladen, heb je niets meer aan je oortjes want de bron van de muziek is weg. Al met al is een grotere batterij daarentegen altijd goed nieuws, zeker nu de all-in-one oplaadpad, de Apple AirPower, geannuleerd is.

Kortom, deze foeilelijke iPhone battery-case is straks niet meer nodig.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *