Opvouwbare e-bike van Ford reageert op je hartslag

MoDeMe
De Ford: MoDe:Me combineert een opvouwbare e-bike met een speciale smartphone-app, die samen voor een fijnere fietservaring moeten zorgen.

Ford onthulde de MoDe:Me samen met de MoDe:Pro op het Mobile World Congress in Barcelona. Beide prototypes hebben een 200-watt motor, en een batterij die snelheden met trapondersteuning tot 25km/per uur moet kunnen halen. Je telefoon krijgt een prominente plek op de twee e-bikes, die automatisch je toestel opladen terwijl je fietst. De MoDe:Me is bedoeld voor de doorsnee fietser, terwijl de Pro zich focust op koeriers en pakketbezorgers die de fiets vaker en langer gebruiken.

App
Als je jouw bestemming invoert op een bijbehorende app, wordt er automatisch berekend welk vervoermiddel je het beste kunt gebruiken. Door verschillende filters kun je zelf kiezen of je bijvoorbeeld wat langer wilt fietsen, of je gewoon de snelste route naar je bestemming zoekt. Vervolgens vibreren de handvatten van de MoDe:Me en Pro als je ergens af moet slaan, een techniek die we hier al eerder tegenkwamen. Zelfs de richtingaanwijzers op de fiets worden automatisch geactiveerd.

[gv data=”cGbgb2gLo0I”][/gv]

Sensoren voor je hartslag
Een ultrasone sensor op de achterkant van de fiets houdt je op de hoogte van voertuigen die je in willen halen, door je handvatten allebei kort te laten vibreren. De trapondersteuning kan direct gelinkt worden aan je hartslag, zodat de fiets weet wanneer het tijd is dat je het wat rustiger aandoet, en de fiets dus zelf een tandje bij zet.

In bovenstaande video presenteert Ford hoe ze de toekomst van hun e-bikes zien. Een samenwerking tussen verschillende voertuigen staat centraal, en daarom komt het gemakkelijk opvouwbare design van de MoDe:Me en MoDe:Pro natuurlijk goed van pas. Wanneer Ford besluit om deze prototypes ook echt te gaan produceren, is niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *