Opvouwbare fiets ter grootte van een paraplu

Opvouwbare fiets ter grootte van een paraplu
Deze Sada Bike is door zijn constructie volledig opvouwbaar. Dat betekent dat hij eenvoudig te dragen is en dus veel minder ruimte in beslag neemt.

Toch is de fiets bijna even groot als een normale fiets. De wielen zijn afneembaar waardoor je de fiets met één beweging kan opvouwen. Je krijgt er ook een soort van houder bij waardoor je hem als rugzak kan meenemen.

De wielen blijven op hun plaats door wielspanners. Dit zorgt ook voor de aandrijving van het achterwiel. Volgens Sada Bike is de fiets nog steeds in een prototype fase waardoor er nog aanpassingen mogelijk zijn. Maar zoals je in onderstaande video kan zien is hij al als volwaardige fiets te gebruiken.

[gv data=”WIVeemZ0_e4″][/gv]

7 reacties

 1. Leuk voor als je graag fietst, of als je graag loopt met een fiets. Of liever je fiets op vliegvakantie meeneemt. Past ook goed in je weekend auto (vaak roadsters en/of cabrio’s)

  wie wil deze fiets nou niet…………..

 2. Ben alleen wel bang dat die paraplu 30kg+ weegt….

  De wielen opzich zijn wel best boeiend,maar ik ben alleen wel bang dat dit enorm zwaar is om de stijfheid te bieden van een normaal wiel.

  • @reistje: De maker zegt dat het prototype nu nog te zwaar is, maar dat de uiteindelijke versie ongeveer 10 kg zou moeten wegen als het uitgevoerd is in aluminium, en een carbon versie zou nog minder moeten wegen.

   De aluminium versie zou 1500 euro moeten kosten.

 3. Een normaal wiel ontleent zijn kracht aan de krachtverdeling door de spaken, zonder spaken druk je zo’n wiel erg makkelijk uit z’n vorm. Ik kan me niet voorstellen dat je met deze constructie straffeloos een stoeprandje of een tramrails kan meepakken. Ook niet wanneer je het van een materiaal als CRP maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *