Deze opvouwbare smartphones verwachten we

opvouwbare-smartphones
Iedere fabrikant vouwt anders, dus we zetten de opvouwbare smartphones op een rij.

Het nieuws over smartphones met flexibele schermen is niet te stoppen. Het is dé trend van 2019, dus elke fabrikant duikt er bovenop. Met de MWC 2019 in het vooruitzicht zetten we de prototypes van de fabrikanten op een rij.

Royole Flexpai
De eerste opvouwbare smartphone ter wereld die te koop is, is de Royole Flexpai. Hij kwam in 2018 uit en was niet moeders mooiste. Daarnaast is het toestel zo dik dat het weinig meer met een mobieltje te maken heeft. Natuurlijk ben je wel uiterst hip als je de eerste opvouwbare smartphone uit jouw zak tovert en staat de naam van Royole voor altijd in de geschiedenisboeken als eerste. Echter kunnen de andere fabrikanten zo wat leren van de kinderziektes, zoals het haperen als de telefoon uit- of ingeklapt wordt als hij aan staat. Als we positief kijken werpen we een blik in de toekomst. Als we negatief kijken ziet de concurrentie vooral hoe het niet moet.

[gv data=”33iWJOBNL2o”][/gv]

Samsung Infinity Flex Display
De beelden gingen de wereld over en -eerlijk is eerlijk- de show was indrukwekkend. Samsung liet ons na deze presentatie achter met het gevoel dat we hun opvouwbare smartphone direct wilden hebben. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar het uiteindelijke ontwerp, al lijkt de techniek ook veelbelovend.

[gv data=”zJGFymejjsE”][/gv]

Huawei Mate X
De Huawei Mate X hebben wij nog niet gezien, maar de Chinese telefoongigant heeft wel bevestigd dat hij eraan komt. Zij gaan met Samsung de strijd aan wie als eerste zijn opvouwbare smartphone kan presenteren. Beide gokken volgens geruchten op lancering tijdens of net voor de MCW. WIj vonden dit filmpje waarmee men de Huawei Mate X op basis van de gepatenteerde documenten heeft vormgegeven. Als dat klopt heeft Samsung er een geduchte concurrent bij. Huawei is blijkbaar niet voor niets al sinds 2017 bezig met het ontwerp.

[gv data=”vhOtffNmWw4″][/gv]

Motorola Folding Razr
De Motorola Razr was een legendarisch toestel en het gerucht gaat al een tijd dat deze naam nu wordt ingezet voor een stormachtige entree op de markt voor opvouwbare smartphones. De fabrikant hult zich in stilzwijgen, maar aan de hand van de patenten konden ontwerpers een schets maken. ‘Razrblade sharp’ zouden wij zeggen.

[gv data=”EaS_pxjcuNA”][/gv]

Xiaomi Mi Flex
Deze week verbaasde Xiaomi vriend en vijand door ineens een filmpje van topman Lin Bin online te zetten waarin hij een werkende opvouwbare smartphone bedient. Ook van deze opvallende verschijning is nog niet bekend waar en wanneer hij uitgebracht zal worden, maar gezien de reacties in de media kijkt men er reikhalzend naar uit.

[gv data=”K-q8NGcGvmY”][/gv]

Hoe zit het met Oppo, LG en Sony?
Van deze merken is nog weinig bekend over hun plannen met opvouwbare smartphones, al schijnt LG iets creatiefs te hebben ontwikkeld en heeft Oppo een patent vast laten leggen. Wie weet heeft MWC 2019 nog wel een verrassing in petto.

UPDATE 20 feb 2019: de Galaxy Fold is officieel!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *