Origineel: solliciteer bij Apple via verborgen webpagina

Auteur: , Geen reacties
Apple tech vacatures

Omdat natuurlijk alleen de allerbeste technici bij Apple mogen werken.

Het is vrij normaal voor bedrijven om vacatures op haar eigen website te plaatsen. Dat niet iedereen deze ‘saaie’ vacatures aanspreekt, lijkt Apple te snappen. Vandaar dat het bedrijf via een verborgen webpagina een vacature plaatste met de vraag of de vinder wil komen werken bij Apple. Hoewel dit lijkt op een wel heel aparte manier van een baan aanbieden, is het eigenlijk zo gek nog niet.

Apple is namelijk op zoek naar een getalenteerde technicus en wat is er beter dan deze te vinden nadat jouw droomkandidaat eerst jouw verborgen webpagina/vacature moet vinden via een verstopte code op je website? Het helpt echter ook dat Apple niet het minst populaire jongetje van de klas is, waardoor eenzelfde tactiek door de lokale computerzaak bij jou in de buurt vast minder succes zal hebben.

Vinder Zack Whittaker spotte de vacature en plaatste onderstaande afbeelding van de vacaturepagina op Twitter. Hoewel Apple de website inmiddels heeft verwijderd, is de vacature ook via WaybackMachine gelukkig alsnog te bekijken.

Het is niet bekend of Apple inmiddels haar droomkandidaat heeft gevonden. Mocht dit wel het geval zijn, dan gaat hij of zij in een klein team aan de slag dat waarschijnlijk een eigen serverstructuur voor het bedrijf. Hierdoor wordt Amazon Web Services overbodig en kan het bedrijf uit San Cupertino de privacy van gebruikers beter beschermen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).