Origineel: YouTube start met in-app chatfunctie [video]

YouTube in-app chatfunctie
Het platform moet op deze manier meer dan alleen een broedplaats voor trolls worden.

Aan reacties bij YouTube-video’s is normaal gesproken geen gebrek. Dat het imago van de reaguurders op YouTube te wensen over laat, begrijp je wel aan het aantal negatieve reacties als je een willekeurig filmpje aanklikt. Eigenaar Google lijkt daar nu genoeg van te hebben.

Door middel van een speciale in-app chatfunctie moet het platform een stuk socialer worden. In plaats van de open riooldiscussies onder de betreffende video zelf of op een ander sociaal platform als Facebook, wil Google dat vrienden nu elkaar in de YouTube-app kapotspammen met het delen van video’s.

In onderstaande video valt te zien dat je niet alleen één vriend of vriendin kunt lastigvallen met een video, maar hele groepen aan kunt maken. De feature wordt op dit moment uitgerold in Canada en is beschikbaar voor zowel iOS als Android-apparaten.

Of het de bedoeling is dat meerdere landen de beschikking krijgen over deze feature lijkt aannemelijk, maar Google heeft nog niets bevestigd. Het lijkt erop dat het bedrijf de hoop nog niet heeft opgegeven om het platform meer vorm te geven van een sociaal netwerk.

[gv data=”feBF_IY-HI8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *