OS X-beta wijst op 21,5″ iMac met 4K-scherm

iMac met 4K-scherm onderweg?
OS X El Capitan verschijnt pas dit najaar, maar nu al is uit de code van het nieuwe besturingssysteem op te maken dat er een 21,5″ iMac met 4K-scherm onderweg is.

De geruchten over deze iMac-update gaan al langer en werden alleen maar sterker nadat Apple de 27″ iMac van een 5K-display voorzag. In de beta van OS X 10.11 zijn nu de eerste verwijzingen naar de resolutie van het nieuwe iMac-scherm: 4096 bij 2304 pixels. Deze verwijziging is niet terug te vinden in de code van OS X 10.10 Yosemite, zo meldt 9to5Mac.

Het nieuwe scherm zou aangestuurd worden door een nieuwe processor en grafische chipset van Intel: de Iris Pro 6200. Deze set werd eerder deze maand gelanceerd, dus het zou zomaar kunnen dat Apple er gebruik van maakt in een nieuwe iMac. Verder worden ook vier nieuwe AMD Radeon R9-processors vermeldt, wat dan weer kan wijzen op meer keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je iMac.

Eén reactie

  1. Wel een leuk idee van apple, maar hoe zit het nu met games erop spelen? Want 4K zal wel een hoop vragen van je gpu.

    Ik heb een macbook pro retina 15 inch gehad. Prachtige ding, echt super scherm maar gamen was echt waardeloos erop.

    Mensen die zeggen dat apple computers niet gemaakt zijn om te gamen vind ik een non argument. Want er bestaan games voor de mac computers en er komen steeds meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *