OS X Yosemite vanaf vandaag beschikbaar

OS-X-Yosemite
Vanaf vandaag kun je aan de slag met OS X Yosemite, de meest invloedrijke update in lange tijd voor het besturingssysteem van je iMac en Macbook.

In de komende uren zal het nieuwe besturingssysteem gratis beschikbaar worden gemaakt in de Mac App Store. Hoog tijd om deze link te blijven verversen dus. Zodra je Yosemite geïnstalleerd hebt zul je meteen een nieuwe huisstijl ontdekken, met veel simpele vormen en felle kleuren, een beetje zoals iOS eruit ziet op je iPhone en iPad dus.

iPhone, iPad en iMac werken samen
Deze overeenkomst met de iPhone is er overigens niet alleen in het uiterlijk. Met Yosemite kun je jouw Apple-apparaten meer dan ooit met elkaar verbinden. Je kunt bijvoorbeeld telefoongesprekken die op je iPhone binnenkomen opnemen en voeren via je iMac, evenals het verzenden en ontvangen van berichten.

OS-X-Yosemite-Scherm

Dit komt je productiviteit ook ten goede, want het is met OS X Yosemite enorm gemakkelijk om tegelijk op een iPad, iPhone en iMac te werken. Razendsnel kun je wisselen tussen apparaten, terwijl je presentatie of document waar je aan bezig bent continue geüpdatet wordt. Begin bijvoorbeeld met het schrijven van een email op je iPhone, en maak hem later af op je iMac als je thuis bent.

10 reacties

  1. Staat op mn MacBook Pro Retina..
    Ziet er alleen beter uit naar mijn mening. Bellen met je laptop is ook een beetje een overbodige functie, want je bent niet echt mobiel meer dan… Wat de primaire functie zou moeten zijn van “mobiel” bellen..?

    • @rdamnn: Bellen met je laptop is best wel handig, lijkt me. Je kan makkelijker dingen doorspreken met diegene aan de andere kant van de lijn en tegelijkertijd aanpassen in de documenten waaraan je werkt (omdat je beide handen vrij hebt).

      Toegegeven; het mobiele bellen is er dan een beetje vanaf. Maar als je Macbook dan weer in een tas verdwijnt neemt je telefoon z’n eigen taak weer over. Samenwerking op z’n best!

  2. Ik heb vandaag de upgrade gedaan en het ziet er allemaal prima uit hoor (lekker eenvoudig), maar het opstarten duurt veel langer als voor de update…..

    Voorheen had je binnen no-time je inlogscherm ervoor, nu heb ik tergend langzaam laadbalkje…. Toch jammer. Is hier een verklaring voor en zoja, is er wat aan te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *