Oude Porsche 911’s worden horloges

Auteur: , 10 Reacties
Deze horloges zijn gemaakt van een Porsche 911

Ja, je leest dat goed...

Wanneer auto’s rijp voor de sloop zijn is dat altijd zonde. Twee Deense ondernemers konden het niet langer aanzien hoe oude Porsches door slecht onderhoud en roest naar de autosloperij verbannen werden. Een Porsche bestaat namelijk uit waardevolle metalen en daarom bedachten de ondernemers dat ze iets wilde maken van deze oude auto’s. Dat is ze gelukt, want hun merk REC (dat staat voor Recycled Horsepower) maakt namelijk horlogewijzerplaten van het plaatwerk van oude Porsche 911’s. Ze werken tevens aan een horlogeband gemaakt van de veiligheidsriem van de auto’s.

Waarom er niet meer van de auto is gemaakt, heeft een simpele reden. Gerecycled staal is niet geschikt om in contact met je huid te komen, dus ze hebben daarvoor een ander materiaal gebruikt.

Helemaal officieel is de collectie, genaamd 901, nog niet. Je moet nog even geduld hebben, want op 31 maart wordt de collectie pas echt onthuld. Je kunt je wel inschrijven voor de nieuwsbrief op de website van REC, waardoor je op de hoogte wordt gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Dit project is overigens niet het eerste initiatief van REC Watches. Vorig jaar lanceerden ze op Kickstarter een ander tof concept. Via de crowdfundingsite werd een horloge gepromoot op basis van een oude Mustang. 553 backers steunden het project. Omgerekend wisten ze bijna 430.000 euro op te halen. Via geselecteerde retailers is het uurwerk nog steeds te koop, aldus het bedrijf. De P51-04, zoals het horloge wordt genoemd, is gelimiteerd tot 250 stuks en kost 1.595 dollar.10 reacties

Ik mis de nummers 1,2 en 3…
@barbro: Zó snel is een Porsche-horloge dus.
Wel geinig! Dit artikel vorige week al naar jullie gestuurd autoblog
@rufctr01: Dat verdient extra kudos.
Knap klokkie toch.
Als horloge liefhebber en verzamelaar had ik deze ook al in de smiezen. Hun vorige model was gemaakt van oude Mustang dashboards. Maar als je een mooie retro klok wilt met Automotive invloeden zoek Straton maar eens op. Gave horloges en de eigenaar Kyle is net als ons een echte petrolhead. Het feit dat hij een Giulia rijdt en een circuit-Alfetta heeft zal menigeen hier ook wel aanstaan.
@str8six: Mustang verhaal staat in de beschrijving, beter lezen maat.
550 backers 450k.. ik moet aandeelhouder kickstarter worden dus
Vet!
REC staat voor Recycled Horsepower. Dat Recycled zie ik wel, maar dat Horsepower, waar komt dat in terug? Wel stoere klokkies! Leuk concept!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).