OV-chipkaart weer eens gekraakt. Binnenkort gratis reizen?

Auteur: , 2 Reacties
OV-shitkaart

Goed nieuws: met een beetje geluk kunnen we binnenkort allemaal (weer) gratis reizen met het openbaar vervoer! Een paar onderzoekers zijn er in geslaagd om de OV-chipkaart te hacken.

Om gratis te kunnen reizen zou je alleen maar een Android-telefoon met een NFC-chip nodig hebben, een NFC-sticker en twee speciale apps. Door die sticker op je kaart te plakken wordt de sticker, en niet de kaart zelf, gescand. De GPS locatie van je smartphone zou dan gebruikt worden om de juiste locatie aan de sticker door te geven.

Het zou ook mogelijk zijn om het saldo op de OV-chipkaart te verhogen, maar daar is nog geen app voor. Volgens de instanties die dit ontdekt hebben (ITDev Solutions en TotalOV) zou deze hack niet opvallen, omdat een conducteur gewoon ziet dat je bent ingecheckt.

Ze vergeten echter de melden dat er een (opvallende?) NFC-sticker op je OV-chipkaart zit. Als conducteurs daar een beetje alert op zijn dan heb je alsnog een grote kans om door de mand te vallen lijkt mij zo. (via: nrc.nl)2 reacties

Fuck het OV anyway :) die kutkaarten hebben zichzelf al meer dan genoeg bewezen (op negatieve wijze) Ik pak wel lekker de auto!
IPV brand schreeuwen ook even de nuance van Tweakers checken. Schijnt weinig “nieuws” aan deze berichten te zijn. Ik ben benieuwd naar de werkelijke onveiligheid en de impact van een eventueel veiligheidsprobleem. Ieder systeem is te kraken met de juiste middelen. http://tweakers.net/redactieblogs/89527/paniek-is-de-ov-chipkaart-echt-weer-gekraakt.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).