Over de mogelijke samensmelting van iOS en Mac

Apple
Gaat het dan ooit gebeuren?

Eind vorig jaar, in december om precies te zijn, vertelde Mark Gurman van Bloomberg over de mogelijke samensmelting van iOS en Mac. Apple zou in het geheim werken aan een project om apps op beide platformen te laten werken als een geheel.

Tim Cook voelde zich genoodzaakt hierop te reageren, want tijdens het Apple-event in Chicago liet de CEO weten dat er totaal geen sprake is van een fusie. Toch komt het nieuws nu weer op de radar. In januari was er via Gurman een hint dat iOS 12 en macOS 10.14 overeenkomsten zouden krijgen wat zou duiden op een mogelijke fusie, maar die geruchten worden nu door Apple-watcher John Gruber de grond in geboord.

Die fusie gaat niet gebeuren, in elk geval niet dit jaar, aldus Gruber. Het interne project, voorheen bekend onder de naam Marzipan, zou niet meer actief zijn onder deze naam. Op de aanstaande WWC in juni hoeven we dus niets te verwachten. Over de ontwikkelingen van een cross-platform van Mac en iOS horen we op z’n vroegst pas in 2019, meent Gruber. (via Daring Fireball)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *