Overheid wil app om parkeerplekken mee te vinden

Overheid wil app om parkeerplekken mee te vinden
Hee. Innovatie op ICT-gebied bij de overheid? Het lijkt er wel op. Minister Schultz van Infrastructuur gaat informatie over de beschikbaarheid van parkeergarages, locatie, tarieven en openingstijden beschikbaar stellen. Straks heb je alle parkeerdata op je mobieltje.

Minister Schultz van Infrastructuur wil een einde maken aan het oeverloos zoeken naar een veel te dure parkeerplek in de stad. Door de parkeerplekkendata voor veel geld te verkopen beschikbaar te stellen aan bedrijven kunnen er straks applicaties worden ontwikkeld die je navigeren naar een leeg plekje. Denk ook aan inbouw-toepassingen in autonavigatie.

In de Telegraaf zegt de bewindsvrouw:

“Rondrijden tot je een plek hebt, brengt niet alleen ergernis en tijdsverlies met zich mee, maar is ook slecht voor het milieu”

In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht beginnen exploitanten van parkeerplaatsen dit jaar met het verzamelen en openbaar maken van de gegevens. Andere steden volgen later. De minister laat weten dat ze 1 miljoen euro beschikbaar stelt om de data toegankelijk te maken.

4 reacties

  1. Laat me raden. Dit bevordert tevens de marktwerking waardoor er meer concurrentie ontstaat en het voor de consument goedkoper wordt? Yeah right!

  2. Dus ze willen de parkeerplekkendata beschikbaar stellen voor derden? Lijkt me een mooi miljoenenprojectje waar we een paar jaar op kunnen wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *