Fusie T-Mobile met Tele2 mag mogelijk helemaal niet

Auteur: , 3 Reacties
T-mobiliseer alle concurrenten

Zijn de CEO's van T-Mobile stiekem boefjes?

Telecomgigant T-Mobile zou provider Tele2 voor bijna €200 miljoen euro overnemen, maar telecomconsultant Rudolf van der Berg zegt tegen Nu.nl dat het feestje wellicht helemaal niet doorgaat. Volgens hem zou de wetgeving omtrent mededinging hiermee sterk op de proef worden gesteld.

“Toezichthouders moeten de overname nog goedkeuren. Op het moment ligt de overname bij de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt, die ernaar zegt te kijken. Vermoedelijk zal uiteindelijk de Europese Commissie zijn goedkeuring moeten geven, omdat de bedrijven een hoge jaaromzet hebben,” aldus Nu.nl. Het zou dus zomaar kunnen, dat T-Mobile door de fusie een te grote machtspositie krijgt tegenover concurrenten als KPN en VodafoneZiggo.

De Europese Comissie moet dus beslissen of het aanbod van providers door de fusie niet te klein wordt in Nederland, wat tot een oligopolistische marktstructuur kan leiden. Overigens is het niet voor het eerst dat T-Mobile van moederbedrijf Deutsche Telekom onder nauwkeurig onderzoek van overheden wordt gesteld. Zo bleek het ‘onbeperkte’ internetpakket van de roze provider helemaal niet onbeperkt en leverde het Spotify-pakket voor onbeperkt streamen ook een aanvaring met de wet op.3 reacties

Verschillende landen binnen de EU hebben recent dergelijke fusies tegen gehouden, omdat dat leidde tot minder concurrentie, dus minder innovatie en hogere prijzen.

Afschieten die plannen, dus.
Mee eens! Nu is versplintering ook niet altijd even gunstig omdat het dan behoorlijk wat moeite kost voordat je de beste prijs/kwaliteit hebt gevonden, om nog maar te zwijgen over al die prijsvergelijkers. Maar liever concurrentie en lagere prijzen inderdaad;)
T-Mobile… Ik heb toevallig een abonnementje van ze voor internet thuis. Zeldzaam traag. Mijn Vodafone 4G op de telefoon is veel sneller. Dus elke fusie met T-Mobile mag wat mij betreft tegen gehouden worden ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).