Overwatch: Blizzard treedt keihard op tegen toxic spelers

Sombra gaat waarschijnlijk gecounterd worden
En alles over de aankomende nieuwe hero.

Het alom (terecht) geprezen Overwatch van World of Warcraft-ontwikkelaar Blizzard is een relatief kindvriendelijk spel, wat gereflecteerd wordt in de zeer strenge in-game chat-filter. Toch kun je met wat creativiteit de filters omzeilen en een ‘slechte’ speler alsnog verrot schelden. Blizzard gaat daarentegen actief op zoek naar deze ’toxic’ spelers.

In de onderstaande Developer Update laat director Jeff Kaplan weten erg tevreden te zijn over de reeds geïmplementeerde report-functie. Er worden steeds meer toxic spelers gerapporteerd en al dan niet op de vingers getikt. In de Competitive-modus alleen al werden 17 procent minder woordenwisselingen geregistreerd na de introductie van de report-functie.

Maar de Amerikaanse ontwikkelaar is nog niet tevreden over de daling van bijna 20 procent, want het bedrijf neemt actief de taak op zich om grofgebekte spelers aan te pakken. Ze struinen bijvoorbeeld YouTube af op zoek naar incidenten van extreme toxiciteit, waarna ze de betrokken spelers opsporen en al dan niet waarschuwen, muten, bannen of op een andere manier straffen.

[gv data=”5P1Md792fF8″][/gv]

Hoewel deze actie in eerste instantie een beetje extreem lijkt, is het giftige gehalte in de competitieve modus van Overwatch erg hoog waardoor het speelplezier – zelfs voor een levenslange online gamer met een dikke huid zoals ik – drastisch afneemt. Het werd zelfs zo erg dat Kaplan zelf een oproep deed aan spelers om een beetje vriendelijker te zijn, mede omdat het talloze kostbare werkuren kost om de toxiciteit tegen te gaan.

Nieuwe hero
Daarnaast wrijven fans in hun handen voor de aankomende nieuwe hero, nu nog Hero 27 genoemd. Hoewel er wat kleine referenties in Overwatch’ nieuwste map Blizzard World naar de nieuwe held zitten, is er verder nog weinig bekend.

Er gaan daarentegen geruchten te ronde dat het gaat om een nieuwe meta-veranderende Defende hero. Tot dusver werd de game verrijkt met twee nieuwe Support-personages (Ana en Moira), twee nieuwe Offence-personages (Doomfist en Sombra) en een nieuwe Tank (Orisa). Daarnaast kijkende zou het zomaar een nieuwe Defence-held kunnen worden.

Als dat zo is, dan hopen veel spelers op een personage dat iets kan doen aan de mobiliteit van veel offensieve hero’s. Hoewel Orisa met haar secundaire aanval al een beetje dwars kan zitten wat betreft beweging van snelle personages, is het nog niet genoeg wat betreft fans. Mogelijk dat de nieuwe verdedigingsheld een meer passieve rol gaat spelen in combinatie met andere defence hero’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *