Pak binnenkort razendsnel accuvretende apps aan in Android

Android Oreo accuverbruik apps
Wanneer je smartphone te snel leegloopt voor jouw gevoel, vind je dankzij deze nieuwe feature meteen de oorzaak.

Jaren geleden waren we blij als onze toestellen het einde van de dag haalden. Tegenwoordig is dat beeld echter nauwelijks veranderd, omdat fabrikanten het vaak vertikken om een grote accu in hun smartphone te stoppen. Dankzij de nieuwe feature van Android 8.1 Oreo moet het einde van de dag halen een eitje worden.

Op dit moment vind je via je accuverbruik-optie al makkelijk welke apps grootverbruikers zijn. Meestal zijn dit applicaties die je vanzelfsprekend vaak gebruikt en dus niet zo snel zal verwijderen. Android Oreo 8.1 vertelt je toestel echter ook waarom ze zo actief zijn.

Denk bijvoorbeeld aan het herhaaldelijk opvragen van je locatie, veel informatie op de achtergrond opvragen en dergelijken. Hierop volgt een advies van het systeem zelf hoe je dit verbruik terug kunt dringen.

Ben je een van de weinigen die al over Android 8.1 Oreo beschikt, volg dan de volgende stappen: Open ‘Instellingen’, ga naar het kopje ‘Batterij’ en hier vind je apps die veel stroom verbruiken (op de achtergrond) bovenaan. Na de app te selecteren, volgt een passend advies om de accuconsumptie ervan te verlagen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *