Panasonic stopt met smartphones

Mooi he?
Althans, smartphones voor consumenten.

Panasonic CEO Kazuhiro Tsuga vertelde tegenover Reuters dat de afdeling voor mobieltjes in het afgelopen jaar zo’n 11 miljoen dollar verlies heeft geleden. Vorig jaar was dat 8,1 miljoen. Niet echt hoopgevende cijfers ofzo, terwijl ze 2 jaar geleden besloten om vol in te zetten op de smartphone markt.

Het bedrijf zal waarschijnlijk nog wel toestellen voor de zakelijke markt uitbrengen, maar door andere partijen laten maken. Panasonic zal dus alleen de eigen merknaam eroverheen plakken, al kunnen we nu al verklappen dat dat kansloos is. Maar goed, het gaat sowieso slecht met Panasonic. Het bedrijf maakte in de afgelopen twee financiële jaren zo’n 15 miljard dollar verlies.

It’s not acceptable for the company to be bleeding red ink like this, so we have to think about ways to develop assets that we do have in a more effective direction,” zo liet Tsuga weten.

Nog geen reacties

  1. Het is in deze tijd gewoon een kwestie van; “heb ik patenten ja of nee”.

    “loop ik de rest achterna en accepteer ik een 10e plek, of doe ik eigenwijs en zak ik in de blubber? ” *kuch*blackberry*kuch*

    Is het je terrein niet (meer) dan kun je beter (even) stoppen, laat alles even bezinken en ga aan de zijlijn staan. Kijken hoe de grote jongens vechten om de troon en in de tussentijd nieuw spul bedenken.

    • @Nico94: Daarmee sla je de spijker op z’n kop. Als trouw lezer van vele ICT websites was ik er wel van op de hoogte, maar reclame-uitingen of zelfs daadwerkelijk toestellen in de winkels ben ik nooit tegen gekomen. Het is mij dan ook een raadsel wat de paarse broeken bij Panasonic moeten hebben bedoeld met vol inzetten op de smartphonemarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *