‘Paperfold is opvouwbare telefoon van de toekomst’

Paperfold is de telefoon van de toekomst
Terwijl schermen van de telefoons weer groter worden blijven andere bedrijven experimenteren met andere ideeën.

Zo kan je natuurlijk in plaats van een steeds groter scherm ook een telefoon maken met meerdere schermen. Hierdoor kan je in een simpele handomdraai veel meer informatie kwijt op je scherm. Zo heeft het Human Media Lab van de Queen’s University in Canada de Paperfold ontwikkelt.

Het gaat hier nog steeds om een erg vroeg prototype maar nadat ik de video zag ben ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar de verdere ontwikkeling hiervan. Zo zie je dat je op alle drie de schermen Google Maps kan tonen. Als je de telefoon dan vouwt verandert het beeld naar Google Earth. Naast alle handige toepassingen is het ook nog steeds een telefoon.

[gv data=”GJiy7sb6SKw”][/gv]

Dit is niet de eerste ’telefoon’ die een scherm had dat je kon vouwen. Zo heeft Kyocera een toestel met de naam Echo op de markt gebracht in 2011 die twee schermen had. Zelfs Microsoft heeft met het idee rondgelopen. Zij hadden in 2010 de Courier. Dit was alleen niet echt een telefoon maar meer een tablet met twee schermen. Dit project is ook nooit uit de prototype fase gekomen.

Met deze Paperfold hoop ik juist dat ze door gaan met de ontwikkeling. Ik zie hier dan ook zeker wel potentie in. Misschien komen we het toestel straks wel op Kickstarter tegen.

[lg_folder folder=”0_Divers/Paperfold/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *