Parrot Bebop: vliegende camera met smartphone-bediening

Parrot Bebop
Het Franse Parrot heeft een interessante drone uitgebracht. Klein in omvang, maar met een killer camera aan boord.

De Parrot Bebop is de opvolger van de Parrot AR.Drone. De 400 gram wegende Bebop heeft vier rotors en wordt geleverd met een 1200 mAh accu-unit, die ‘m een vliegtijd van circa 12 minuten geeft. Parrot heeft gekozen voor een fisheye-lens, die beelden opneemt in 180 graden. Eentje met een 14 megapixel sensor met een videoresolutie van 1920 bij 1080 pixels (full HD).

De reden voor een fisheye-lens op een drone? Simpel: beeldstabilisatie. Zonder beeldstabilisatie krijg je geen fijne beelden van een dronecam. Te schokkerig. Bij veel drones wordt dit opgelost met een gimbal-constructie, maar Parrot tackelt dit door een brede opname te maken en daar softwarematig een rechthoek uit te snijden, waardoor het beeld zonder schokken wordt weergegeven. Je kunt ook handmatig de kijkhoek van de camera verstellen door de uitsnede van het 180 graden-beeld te verstellen.

Skycontroller
Parrot Bebop
De Parrot Bebop is te bedienen vanaf je telefoon of tablet (Android & iOS) en maakt verbinding via wifi op de 2,4GHz- en 5GHz-band. Dit betekent dat het bereik van de drone beperkt is. Leuk voor in en om het huis, maar even een relletje filmen of een stuk episch grondgebied in kaart brengen is er niet bij. Maar wie meer afstand wil kunnen overbruggen kan de Skycontroller gebruiken, een opklikantenne die het bereik dankzij een wifibooster vergroot naar ruwweg 2 kilometer. Er zitten ook twee joystick-handvatten aan om de Parrot Bebop mee te bedienen.

De Skycontroller van de Parrot Bebop kan ook worden aangesloten op een Oculus Rift. Zo krijg je via de virtual reality-headset realtime beelden van de drone op je netvlies. Schijnt een soort vogel-effect te geven.

Wat de Parrot Bebop gaat kosten is nog niet bekend, maar reken op een prijs die boven de €280 van de Parrot AR.Drone ligt. Hij komt in het najaar uit.

[lg_folder folder=”Parrot/Bebop/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

    • @Jantje_555: misschien als je recht omhoog gaat, wel een kostbare aangelegenheid. Hoop dat de bestuurbaarheid wat beter is, misschien ben ik niet handig, maar de ardrone 2.0 vind ik behoorlijk instabiel. De eerste heb ik met een buks uit een boom moeten schieten.

  1. @Jante_555 helemaal met je eens. Gelukkig heb ik zelf een accu goedkoop uit China gekocht die mij prima bevalt (voor inmiddels oude Parrot ARdrone 2.0).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *