Pas op! Deze peperdure DJI drones vallen uit de lucht

Auteur: , Geen reacties
Ouch

Normaal horen we alleen maar goede dingen over DJI.

DJI is voor mij, een niet drone-kenner, het bekendste merk onbemande vliegtuigen en tevens berucht om één aspect: de prijs. Het feit dat van de 5 duurste drones op Bol.com, 3 stuks van DJI zijn zegt al genoeg. Lap je zoveel dat je er praktisch een auto van kunt kopen, dan wil je wel dat hij blijft vliegen.

En laat dat nou precies een probleem zijn voor DJI-drones, zo waarschuwt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De instantie waarschuwt zeer regelmatig dat drones eventueel gebrekkig of gevaarlijk zijn, en nu richten ze hun pijlen op de Matrice 210-serie.

Er zouden in het Verenigd Koninkrijk al 6 van zulke drones zijn neergestort, wat natuurlijk zeer gevaarlijk is voor iedereen die onder het ding rondloopt, zeker in een dichtbevolkt land als Nederland. Het probleem? Een van de motoren zou mogelijk veel te snel kapot gaan, wat natuurlijk desastreus is voor een drone; met 4 rotoren creëert een drone een symmetrische luchtstroom waardoor hij blijft vliegen en wanneer een kwart van de motoren het niet meer doet, gaat het apparaat rare dingen doen.

De ILT waarschuwt: “Gezien de grote technische overeenkomsten tussen de DJI Matrice 200-series en 210- series, adviseert de ILT Nederlandse drone eigenaren van beide series om een bufferzone van minstens 25 m horizontaal aan te houden tussen de drone en mensen of zaken op de grond.”

Overigens is die bufferzone van 25 meter een beetje een loze oplossing, want officieel moet een bestuurder van een drone al een dergelijke bufferzone hanteren. Mocht je een Matrice 200- of 210-serie DJI-drone bezitten, dan is het wellicht belangrijk om daar extra op te letten.

Lees ook: Is deze drone de eerste echte DJI-killer?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).