Pas op: Fortnite Android malware in omloop

Pas op: Fortnite Android malware in omloop
Je kon er donder op zeggen..

Android is een open en toegankelijk mobiel besturingssysteem en dus een bron voor hackers en andere kwaadwillenden om in te spelen op de onwetenheid van gebruikers. Epic Games heeft en maakt nog steeds duidelijk dat je Fortnite op Android enkel en alleen via de site van het bedrijf moet downloaden.

Wie deze memo niet ten harte neemt, kan van een oude kermis thuiskomen. Kwaadwillenden gebruiken de hype van Fortnite om malware te ontwikkelen met de naam van het spel. Ze presenteren zichzelf als Android download en men denkt de game te downloaden. Deze nepversie is natuurlijk niet het spel, maar een virus. De malware krijgt vervolgens toegang tot alle persoonlijke bestanden op de smartphone, zoals foto’s, video’s, berichten en in sommige gevallen zelfs wachtwoorden.

Om zelf meer winst op te strijken heeft Epic Games besloten Fortnite voor Android niet in de Google Play Store te lanceren. Dit heeft tot gevolg dat mensen gaan Googelen en mogelijk op allerlei duistere sites terecht komen. Een niet hele slimme move, omdat veel onwetende kinderen een game als Fortnite spelen.

2 reacties

  1. Ja, dat was natuurlijk zeer voorspelbaar.
    ik weet ook wel zeker dat ze een hoop spelers mis lopen zonder store…
    maar over een jaartje zijn we alles vergeten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *