‘Pas op met uploaden series via Usenet’

Suits
Downloaden en uploaden via usenet was ook voor Brein behoorlijk ongrijpbaar. Met de nadruk op was..

Echt downloaders mijden torrentsites als de pest. Te veel gedoe. Te veel troep en te veel kans op boetes en zelfs vervolging. Usenet, dat is hun plek. In goed Nederlands: nieuwsgroepen.

Usenet is een wereldwijd netwerk van verschillende nieuwsgroepen. Op deze nieuwsgroepen staat veel informatie wat gemakkelijk te downloaden is met behulp van een usenet server. Een film staat bijvoorbeeld in heel veel verschillende stukjes op zo’n nieuwsgroep. Met speciale software zoals sabnzbd kun je al deze stukjes opzoeken en aan elkaar plakken.

Via zogeheten spotwebsites als nzbserver.com, kun je opzoeken waar deze bestanden zijn te vinden. Volstrekt legaal overigens. Tot nu toe liet Brein het usenet redelijk links liggen. Downloaders zijn sowieso lastiger op te sporen dan bij torrentsites. Deze week werd echter bekend dat Brein een schikking van 7500 euro heeft getroffen met een nogal grote uploader.

Deze man zou volgens Brein enorm veel afleveringen van populaire series als The Black List of Suits hebben geüpload. De man zette wekelijks de nieuwste afleveringen van deze series online. In totaal gaat het om meer dan 1500 afleveringen.

Hoe Brein precies achter de indentiteit van de uploader is gekomen, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de man niet alleen de uploads heeft gedaan, maar ook op de spotwebsites de route naar zijn materiaal heeft geplaatst. Vermoedelijk is Brein zo achter de naam gekomen.

Wil je weten welke series momenteel populair zijn? En dit zijn de meest gedownloade films.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *