‘Pas op voor Bitcoin scams met beroemdheden’

Bitcoin
De naam en toenaam van beroemdheden worden misbruikt om Bitcoin scams onder de man te brengen.

Elke dag komen er nieuwe cryptomunten op de markt. De één nog kanslozer dan de ander. Wat je ook regelmatig ziet, is dat beroemdheden een eigen munt lanceren. Zo hadden we recent nog oud-voetballer Ronaldinho, met zijn coin voor de voetbalwereld.

Natuurlijk zijn er ook tal van beroemdheden die niets te maken hebben met de wereld van crypto, maar hackers laten je anders doen geloven. Kwaadwillenden gebruiken foto’s van celebrities om nietsvermoedende fans en geïnteresseerden een Bitcoin scam aan te smeren. In het Verenigd Koninkrijk waarschuwen waakhonden voor deze praktijken.

Volgens de Financial Conduct Authority is er in toenemende mate sprake van crypto investeringen waarbij de naam van een beroemdheid is gebruikt. Dit zijn geen echte investeringen, maar regelrechte scams. Gedupeerden zijn het ingelegde geld kwijt. De oplichters adverteren onder meer op sociale media en richten zich op doelgroepen die geen kaas hebben gegeten van cryptocurrency. In alle onwetenheid gaan ze mee in het verhaal van de scammer. Let altijd goed op bij het aankopen van financiële producten of bij het gebruik maken van financiële diensten. Zeker op het gebied van cryptocurrency. Er is geen regulatie, wat betekent dat in het geval van oplichting je kunt fluiten naar je centen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *